Større fokus på de pårørende
Hjælp-COLOURBOX-copy.jpg
Kommunen skal udarbejde en ny pårørendepolitik og tager hul på det med en stor pårørendekonference på Ballerup Rådhus den 14. april. Foto: Foto: Colourbox
Det er ofte svært at være pårørende til en person med en lidelse. Derfor vil Ballerup Kommune nu sætte mere fokus på de pårørende. Første skridt er en pårørendekonference.

Når en person rammes af eksempelvis demens, hjerneskade eller kommer ud i et misbrug, så rammer det ofte de pårørende ligeså hårdt. Pludselig fylder lidelsen voldsomt meget og mange må opgive job eller socialt liv for at passe og passe på ’patienten’.

Den store indsats og påvirkning, som det har på de pårørende, er ofte overset. Derfor vil Ballerup Kommune sætte mere fokus på netop de pårørende og den indsats, de yder. Det skal ske ved, at udarbejde en ny pårørendepolitik, der tager mere hensyn de pårørende og anderkender deres rolle.

Konference for alle

Første skridt mod den nye politik er en stor konference for pårørende, der finder sted den 14. april mellem klokken 10 og 15 på Ballerup Rådhus. Her vil alle kunne komme forbi og få et indblik i, hvad det vil sige at være pårørende, få en snak med ligesindede og måske få gode råd og vejledning med på vejen. Samtidig kan man komme med input til den pårørendepolitik, der skal udarbejdes.

»Der er kommet mere fokus på de pårørendes rolle og deres situation. Mange pårørende bliver både syge og stressede af at passe et familiemedlem og det vil vi gerne anerkende. Vi ved, at anerkendelse betyder meget.

Samtidig skal der være mulighed for aflastning og adgang til vejledning og netværk. Derfor afholder vi denne konference, der skal markere startskuddet til en ny pårørendepolitik i Ballerup,« siger Lolan Ottesen (A), formand for Social- og Sundhedsudvalget i Ballerup Kommune.

Gode råd og netværk

Konferencen skal primært være rettet mod de pårørende og ikke mod fagpersonale og planen er, at alle skal kunne komme direkte fra gaden og ind på konferencen og møde folk, der er i samme situation som dem selv.

»Vi er ikke helt på plads med detaljerne endnu, men det er meningen, at folk skal kunne møde ligesindede og samtidig få gode råd. Der skal vi servere ny viden og give anerkendelse for den indsats, som de pårørende yder,« siger Louise Rønnov, specialkonsulent i Center for Social og Sundhed.

Den nye pårørendepolitik vil altså skele til de input, som deltagerne i konferencen kommer med, ligesom man vil kigge til andre kommuner og se, hvad de har af erfaringer, så man kan få den bredeste og bedst mulige politik fremover – og opgradere den nuværende pårørendepolitik, der efter udvalgsformandens mening trænger til en opdatering.

Alle er velkomne på konferencen, som er gratis. Man skal melde sig til på mail: social-adm@balk.dk. Man kan læse mere om konferencen på www.ballerup.dk/paaroerendekonference.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *