Sporarbejdet skal styres fra Ballerup
Ballerup-Station-5.jpg
Alt skal udskiftes både spor, sveller og køreledninger på s-togsstrækningen, der går gennem Ballerup Kommune. Derfor er al togtrafik aflyst og erstattet af togbusser i forårets ferie- og helligdage samt til sommer, hvor banen lukkes i 12 uger. Foto: Privatfoto
s-tog Når den omfattende fornyelse af banestrækningen mellem Valby og Frederikssund går i gang, bliver det hele styret fra Ballerup, hvor byggeledelsen slår sig ned.

I påsken går det omfattende sporarbejde på strækningen mellem Valby og Frederikssund så småt i gang. I forårsmånederne foregår arbejdet kun i helligdage og ferieperioder for at genere de daglige pendlere mindst muligt.

Men fra 1. juni går arbejdet for alvor i gang – og dermed er hele banen lukket i 12 uger frem til 26. august. Al togtrafik på strækningen mellem Valby og Frederikssund erstattes i stedet af busser.

Banedanmark har indgået aftale med to store entreprenørfirmaer, der kommer til at stå for arbejdet. Strukton Rail A/S står for fornyelsen af skinner, sveller og ballast og Aarsleff Rail A/S for sikring og kørestrøm.

»Vi glæder os til at komme i gang. Nu er alle kontrakter i hus, og vi er i fuld gang med at detailplanlægge det sidste omkring udførelsen med entreprenørerne. Blandt andet skal vi have arbejdspladserne langs strækningen etableret,« siger projektleder Varun Sivapalan fra Banedanmark.

Banedanmarks byggeledelse og de to entreprenører kommer til at sidde sammen i et stort kontorfælleskab i Ballerup, som ligger sådan cirka midt på den 40 kilometer lange strækning, der skal fornyes.

»Det er utrolig vigtigt at vi arbejder tæt sammen. Det giver god synergi og mulighed for hurtigt at træffe beslutninger. Og så er det er ideelt at sidde i Ballerup – midt i det hele,« siger han.

Den omfattende fornyelse af strækningen mellem Valby og Frederikssund går i gang om aftenen den 28. marts, når de fleste er gået hjem på påskeferie.

Arbejdet der skal udføres henover forår og sommer omfatter udskiftning af både skinner, sveller, ballast (sporets underlag), sporskifter, sporstopper og køreledninger samt renovering af flere broer.

Man kan læse meget mere om projektet på Banedanmarks hjemmeside under ’baneprojekter’ (link til baneprojekt Valby-Frederikssund), og finde informationer om togbusser og køreplaner på DSB’s hjemmeside under ’trafikinformation’. Link: Køreplan for påskens togbusser

 

FAKTABOKS: Der arbejdes på strækningen:
• Påsken, fra 28. marts kl. 20.30 til og med den 2. april
• St. Bededag, fra 26. april kl. 20.30 til og med den 29. april
• Kr. Himmelfart, fra 9. maj kl. 20.30 til og med den 13. maj
• Pinsen, fra 18. maj kl. 20.30 til og med den 21. maj
• Sommerlukning i 12 uger, fra 1. juni kl. 20.30 til og med den 26. august
Kilde: www.bane.dk

 

FAKTABOKS: Her holder togbusserne:
Veksø: På busholdepladsen modsat stationsbygningen.
Kildedal: På busholdepladsen foran stationen.
Måløv: På busholdepladsen foran stationen.
Ballerup: På Hold-an vej (på begge sider af vejen ud for parkeringspladsen på Linde Allé.)
Malmparken: Under viadukten ved stationen på begge sider af vejen og på busholdepladsen ved busterminalen.
Skovlunde: På busholdepladsen foran stationen.
Herlev: På busholdepladsen foran stationen.
Kilde: www.dsb.dk

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *