SOSU-uddannelser er meget bedre end deres rygte
Debat I tirsdags læste jeg artiklen ’Ballerup mangler hjemmehjælpere’. Tak for at tage dette vigtige emne op.

Jeg synes, det lyder rigtig godt, at chefen for center for social og sundhed i Ballerup kommune, Pernille Bruun-Guassora er opmærksom på problematikken og vil gøre det attraktivt for de unge at søge ind på SOSU-uddannelsen.

Jeg arbejder med det samme på Christiansborg.

Jeg besøger ofte elever i folkeskolens ældste klasser. Når jeg anbefaler SOSU-uddannelserne bliver de som regel fjerne i blikket. Deres holdninger til ældrepleje er præget af falske rygter og manglende viden. De tror for eksempel at SOSU-uddannede får en elendig løn og at man ikke laver andet end at støvsuge og skifte ble på gamle mennesker.

Det er altså ikke hele sandheden. SOSU-assistenter og hjælpere udfører meget vigtigt og spændende arbejde.

Samtidig kan vi næsten garantere alle både elevplads og fast arbejde efterfølgende. Endelig er der gode muligheder for at læse videre til for eksempel sygeplejerske eller socialrådgiver.

Det er utrolig vigtigt, at de unge får den nødvendige vejledning i skolen – og at de bliver præsenteret for mulighederne ved en erhvervsuddannelse, så de ikke vælger deres uddannelse på baggrund af fordomme.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *