Seniorboliger ved Bispevangen på vej
ldre-med-stok-COLOURBOX-copy.jpg
Der er stort behov for seniorboliger i kommunen og nu er 22 nye på vej. Ballerup Boligselskab bygger et nyt seniorbofællesskab ’Ekkodalen’ på Bispevangen. Foto: Foto: Colourbox
boligplaner Ballerup Boligselskab køber en del af grunden ved Bispevangen og skal nu opføre 22 seniorboliger.

For nylig købte Tyrkisk Kulturforening en stor del af grunden ved Bispevangen, hvor de efter planen skal opføre et kulturhus. Nu er en anden del af grunden solgt til Ballerup Boligselskab, der vil bygge 22 almene boliger som et seniorbofællesskab med navnet ’Ekkodalen’.

Nu har kommunalbestyrelsen godkendt planerne og samtidig stillet en kommunal garanti for realkreditlånet samt finansieret ti procent af anskaffelsessummen.

Byggeriet er en del af den kommunale strategi, hvor man vil sikre sig boliger til flere ældre. Det skyldes, at kommunens demografi udvikler sig imod et stadig stigende antal ældre og at der derfor vil være behov for flere seniorbofællesskaber. Derfor var den kommunalt ejede grund Bispevangen oplagt at bruge til formålet.

Folk skal mødes

Der skal i alt opføres 22 boliger, fem to-værelses boliger på 67 kvadratmeter, 11 tre-værelses boliger på 89 kvadratmeter og seks tre-værelses boliger på 107 kvadratmeter. Dertil kommer et fællehus med værksted på 175 kvadratmeter.

Bofælleskabet opføres i én etage og placeres omkring et centralt strøg, hvor alle boliger har indgang fra, hvilket skal sikre fælles adgang og medvirke til, at folk mødes.

Der vil blive lavet en ny fællesvej med navnet ’Ekkodalen’ og her vil man kunne parkere biler og cykler.

Det samlede beløb for at bygge boligerne vil blive omkring 47 millioner kroner og huslejen forventes at blive 1048 kroner per kvadratmeter årligt – svarende til en husleje på 5851 kroner månedligt for de mindste lejligheder og 9345 kroner for de største. Dertil kommer udgifter til vand og strøm.
Hovedparten af beboerne er allerede fundet og har været en del af projektet gennem længere tid.

Efter planen er der byggestart i juni og indflytning i slutningen af 2019.

4 kommentarer om “Seniorboliger ved Bispevangen på vej”

 1. Er der en liste man kan blive skrevet på . Er igang med at sælge mit hus og vil gerne til Ballerup og bo hvor jeg har mine børn og børnebørn og oldebørn og tidl naboer. Bor nu i Vestsjælland – Dianalund
  Venlig hilsen Karen E. Pedersen

 2. Hvordan kan man komme i betraktning til en 3 værelses lejlighed ? oghvornår er det færdig bygget?? . vi er igang med at sælge vores hus ogkan ikke klare noget med trapper, min kone er
  kørestolsbruger.

 3. Hanna Møller Andersen siger:

  Sjovt vi alle søger en liste man kan bliver skrevet op på. – hm . mangler lige som de andre svar på det. – Jeg har søgt på andre sider også men ikke fundet det.
  Hilsen Hanna

 4. Mia Thomsen siger:

  Kære alle
  Som I kan læse i artiklen, skal boligerne administreres af Domea, så det vil nok være bedst at kontakte dem. https://www.domea.dk/hjaelp-og-kontakt/andet/
  Vh. Mia Thomsen, redaktør

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *