Rettidig omhu
Debat Der har de seneste uger været et par indlæg, der har drejet sig om indsnævringen af Ballerup Boulevard.

Den igangværende indsnævring er således både blevet kaldt farlig og uvenlig i forhold til cyklende og der har været kritik af drejebaner og manglende midterrabat samt at der nu er kommet mere trafik på de omkringliggende veje.

Alle disse forhold er der tidligere blevet advaret om inden byggeriets start, men nu er det ærligt talt lidt sent at komme på banen med disse.

Da indsnævringen var under planlægning, var der adskillige borgermøder om projektet og politisk diskussion for og imod. Her var der rig mulighed for at fremkomme med sin kritik af projektet. Vi var dengang nogle stykker, der ihærdigt forsøgte at argumentere imod projektet, desværre uden megen lydhørhed.

Nu er arbejdet næsten færdigt og indsnævringen er en realitet. Så det er for sent at rulle projektet tilbage eller etablere den på en anderledes måde. Så vi må leve med konsekvenserne af indsnævringen og få den til at fungere på den mest optimale måde. Men der er samtidig indsamlet gode erfaringer, som kan bruges næste gang, der skal etableres lignende projekter.

3 kommentarer om “Rettidig omhu”

 1. Poul E. Pedersen siger:

  Karsten.

  Du har ikke helt ret.

  Hovsa fortovet nederst op Hold-an Vej, blev til alles forbløffelse, pludseligt revet op, hævet 40-50 cam. nogen steder, og asfalteret, med det resultat at regnvand truede med at oversvømme de nærliggende grunde og kældre.
  Man ville etablere en såkaldt supercykelsti.

  Efter massiv protest fra beboerne, og et pludselig opstået klarsyn/fornuft fra de involverede hos kommunen, blev det hele rullet tilbage til hvor det var før, bortset fra at vi nu har fået et uskøn asfaltfortov i stedet for det oprindelige og smukke flisefortov som vi alle satte så stor pris på.

  Så Kommunen KAN godt, hvis viljen er dertil, forandre en åbenlys fejl, som jeg syntes indsnævringen er. ??

 2. Karsten Kriegel siger:

  Nu er der jo altså forskel på et stykke asfalt på et fortov, hvor der er tale om en åbenlys fejl og så et vejprojekt til mange millioner kroner. Her mener man jo ikke, at der er sket en fejl. Det er jo en bevidst politisk handling. Så der er intet grundlag for at føre noget tilbage.

  1. Poul E. Pedersen siger:

   Karsten.

   I begge tilfælde er det naturligvis bevidste handlinger fra Kommunens side.

   Hvor man i det første tilfælde konstaterede, da projektet var færdigt, at dette var en fejl.
   Det samme formodes også at ske som ulykkerne hober sig op ved det indsnævrede stykke vej.

   Så lad os nu se hvad fremtiden bringer.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *