Nu skal der sættes ind mod dyremishandling
byggelegeplads_4-copy-1.jpg
Byggelegepladsen på Klakkebjerg har igennem de seneste år haft adskillige episoder med hærværk og angreb på kæledyr. Nu vil kommunen intensivere og forbedre overvågningen. Foto: Arkivfoto
overvågning Efter flere sager om mishandling og drab på kæledyr i institutioner sætter kommunen nu ind med mere og bedre overvågning.

Igennem flere år har der været en del episoder med hærværk, mishandling af og endda drab på kæledyr på især byggelegepladsen Klakkebjerg, senest for ganske nylig. Det er episoder, der rammer børn og personale hårdt og skaber utryghed. Selvom der er etableret overvågning, så har det ikke været nok til at forhindre de triste episoder.

Nu vil Ballerup Kommune langt om længe gøre noget ved problemet, og derfor har Kultur- og Fritidsudvalget besluttet, at der skal være forstærket overvågning på alle kommunens byggelegepladser, hvor der er dyr.

Første institution, der får styrket overvågning vil være byggelegepladsen i Klakkebjerg. Her vil man sætte fire nye kameraer op og desuden opgradere de to eksisterende kameraer, så man får de sidste nye og moderne kameraer, der er langt skarpere og kan give mere brugbare billeder.

»Vi skal straks gøre noget ved det her. Det er helt uacceptabelt, at nogen forstyrrede personer, for det må det være, når man kan finde på den slags, skal skabe utryghed på den måde. Vi synes ikke, det er rimeligt, at vi skal lukke for dyrehold, for det betyder rigtig meget for børnene. Derfor vil vi sætte hårdt ind overfor det her,« siger Charlotte Holtermann (A), formand for Kultur- og Fritidsudvalget.

Det bliver især vigtigt, at der kommer bedre natbilleder, så man kan identificere eventuelle gerningsmænd.

Der har også været tale om mere indhegning og pigtråd, men den samlede vurdering fra forvaltningen og udvalget er altså, at det rækker med bedre og mere overvågning.

»Det vil koste i omegnen af 25.000 kroner per sted og vi vil meget gerne have samme overvågning på alle institutioner med dyrehold i kommunen. Men de penge er der bred politisk opbakning til, at vi vil bruge, for vi skal sætte en stopper for det nu,« siger Charlotte Holtermann.

Hvornår der kommer overvågning op i Klakkebjerg er endnu uvist, men det sker i følge udvalgsformanden ’hurtigst muligt’, når forvaltningen har fundet den rette tekniske løsning.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *