Ellebo-blokke skal rives ned
blokke_på_Baltorpvej_8.jpg
Der er blevet rodet og gravet i lang tid ved Ellebo. Men nu bliver to af blokkene revet ned på grund af store fejl i fundamentet. Foto: Arkivfoto
Renovering Fejlene i fundamentet på to af boligblokkene i Ellebo er så graverende, at man nu opgiver at renovere dem. Nu bliver blokkene i stedet revet ned.

 Det begyndte med den store forventning og en gennemgribende renovering af fire boligblokke i Ellebo på Baltorpvej.

Siden måtte man droppe den planlagte renovering på grund af fejl i de oprindelige fundamenter i to af boligblokkene og nu har sagen så taget en helt vild drejning, der betyder at blok et og to skal jævnes med jorden.

For et par måneder siden indstillede KAB og Ballerup Ejendomsselskab den planlagte renovering af blok et, to og fire på grund af de omtalte fejl i fundamentet. Meldingen gik på, at man ville fuldende renoveringen af blok tre og så finde en løsning for resten af boligerne.

Men nu er meldingen så, at de to blokke skal rives ned og at alle beboere i blok et og to skal genhuses. Ekspertene fra Rambøll har påpeget, at udbedring af bygningsfejlene i de to blokke vil være alt for dyrt at rette op på.
Det er en udvikling som ærgrer KAB og Ballerup Ejendomsselskab, der altså har indstillet blokkene til nedrivning.

Helt forfærdeligt

»Vi kan ikke finansiere en renovering af fundamenterne alene. Derfor ser vi ikke anden udvej end at rive boligerne ned. Paradokset er, at blokkene har stået i 50 år og ingen har bemærket noget. Men i forbindelse med renoveringen opdagede vi altså de her fejl, som ikke lever op til nutidens standard og vi kan naturligvis ikke have boligblokke stående, der ikke lever op til kravene,« siger Rolf Andersson, byggedirektør i KAB og fortsætter:

»Det er ikke farligt at bo i dem, men vi er på sigt nødt til at flytte folk og rive blokkene ned. Det er ærgerligt for os, der har lagt et stort forarbejde i projektet, men det er ganske enkelt helt forfærdeligt for beboerne. Først må vi droppe det stort anlagt renoveringsprojekt og så må vi endda rive to af boligblokkene ned. Jeg har aldrig været med til noget lignende.«

Hurtig genhusning

Planen er, at blok tre bliver renoveret færdig, blok fire bliver renoveret i mindre målestok og der kan folk så blive boende. Til gengæld vil KAB gå i gang med at finde genhusning til de beboere i blok et og to som nu snart står uden bolig.

»Vi vil naturligvis gøre alt, hvad vi kan for at genhuse folk bedst muligt. Det skal være boliger, der svarer til den husleje og den standard, de har nu. Vi samarbejder med KAB-afdelinger andre steder i Storkøbenhavn, så vi skal nok finde en bolig. Vi har 1500 boliger i Ballerup Kommune, så en del vil nok kunne finde en ny bolig i Ballerup. Vi har gode erfaringer med genhusning i stor målestok, så vi skal nok finde en løsning,« siger Rolf Andersson.

Han håber, at man har genhuset alle beboere inden udgangen af 2018 og at man i 2019 kan rive de to blokke ned.

»Det kan godt være, at der er et par beboere tilbage når vi går ud af 2018, men min forventning er, at vi har alle genhuset ved udgangen af indeværende år. Så skal vi have alle de økonomiske og administrative aspekter på plads i forbindelse med nedrivningen, men så snart det er på plads, så river vi blokkene ned. Hvad der så skal ske på grunden må vi se på efterfølgende, men vi skal nok finde en bolig til alle,« lover Rolf Andersson, som altså må se det store prestigeprojekt i Ballerup gå helt skævt

6 kommentarer om “Ellebo-blokke skal rives ned”

 1. Martin Jensen siger:

  Den Kære Rolf Anderson glemmer at mange beboere i blok 1 og blok 2 har indgået en boligaftale om at flytte til blok 4
  som ikke bliver revet ned .
  Det er tankevækkende at man ikke kan få det formidlet ud til beboerne .

 2. Martin Jensen siger:

  Det fremgår også på KAB hjemmeside under nyheder
  at blok 1 og blok 2 vil blive genudlejet ud igen på midlertidige kontrakter .
  Så iveren med at rive bygningerne ned er tilsyneladende ikke så stor .
  Sitat af Annette Sadolin .
  I Takt med at beboerne genhuses vil de ledige boliger i de to blokke blive genudlejet på midlertidige kontrakter frem til
  nedrivningen .
  Denne oplysning er dog undladt i det nyhedsbrev nr 15 som beboerne netop i Torsdags her fået i deres postkasse .

  Hvorfor der denne oplysning undladt .

 3. Michael siger:

  Beboerforening skal nok allerede nu oplyse boligselskabet, at de ikke agter at betale istandsættelse gebyr ved fraflytning, da blokken skal rives ned

 4. Martin Jensen siger:

  Mange beboere som bor i blok 1 og blok 2 som skal rives ned , har underskrevet lejeaftaler tilbage i September 2016
  om at flytte ind i blok 4 som også vil indgå i renoveringen .
  Jeg har forgæves forsøgt at få oplyst hos KAB om beboerne kan regne med at blive permanent genhuset i blok 4 .
  Der er ingen i KAB der kan oplyse mig om , at beboerne selvfølgelig kan regne med at flytte ind i deres lejligheder engang når blok 4 er blevet renoveret .
  Blok 4 skal renoveres i 2019 og vil sandsynligvis stå klar til indflytning i 2020 .
  Hvad der skulle være i vejen med at beborene skulle kunne blive boende i blok 1 og 2 ind til da er stadivæk uvist .
  Bygningerne har stået siden 1960 erne .
  Vi taler om beboere som har Lejeaftale på lejemål som ikke bliver nedlagt .

 5. Jan Jensen siger:

  Man kan da osse undre sig over beboerne stadig betaler forbedringer i de blokke der skal rives ned, og der bliver opkrævet fuld husleje i de blokke der skal rives ned, når de er i så dårlig stand og man kun reperaer fejl og mangler nødtørstigt.

  Ved udflytning skal beboerne betale indskud i deres nye lejemål inde de får deres indskud tilbage fra eks. Lejemål 🤔 ikke engang her er man sammenarbejdsvillige og lægge ud eller overflytte deres indskud. ( og hvad sker der med det indskud de har betalt? Der må man da regne med de får det hele tilbage da bygningen skal rives ned)
  Har man taget højde for genhusning af børne familer i nærområde så de ikke får længer transport til skoler, institioner og klubber.
  Har overvejet de husleje stigninger man risikere at gi de familie når du skal flytte kan ha den betydning at de ikke har råd til at flytte.
  Jeg synes man burde fra KAB side lave husleje magen til den de har i dag i en periode på 5 år som kompention som det mindst.
  Der udover burde der rejses astatnings krav mon rådgivende ingeniør firma samt tilsynsførende byggefirma. Det kan ikke komme som nogen overraskelse de ting man har fundet undervejs i byggeriet da der er tale om byggeri fra 1960 og at man ikke har undersøgt at 2 af blokkene står på pæller og ikke fundament.
  Det lugter langt væk at man bare skulle ha snablen i kassen os så har man suget godt til sig.
  Tænker osse

 6. Jan Jensen siger:

  Man kan da osse undre sig over beboerne stadig betaler forbedringer i de blokke der skal rives ned, og der bliver opkrævet fuld husleje i de blokke der skal rives ned, når de er i så dårlig stand og man kun reperaer fejl og mangler nødtørstigt.

  Ved udflytning skal beboerne betale indskud i deres nye lejemål inde de får deres indskud tilbage fra eks. Lejemål 🤔 ikke engang her er man sammenarbejdsvillige og lægge ud eller overflytte deres indskud. ( og hvad sker der med det indskud de har betalt? Der må man da regne med de får det hele tilbage da bygningen skal rives ned)
  Har man taget højde for genhusning af børne familer i nærområde så de ikke får længer transport til skoler, institioner og klubber.
  Har overvejet de husleje stigninger man risikere at gi de familie når du skal flytte kan ha den betydning at de ikke har råd til at flytte.
  Jeg synes man burde fra KAB side lave husleje magen til den de har i dag i en periode på 5 år som kompention som det mindst.
  Der udover burde der rejses astatnings krav mon rådgivende ingeniør firma samt tilsynsførende byggefirma. Det kan ikke komme som nogen overraskelse de ting man har fundet undervejs i byggeriet da der er tale om byggeri fra 1960 og at man ikke har undersøgt at 2 af blokkene står på pæller og ikke fundament.
  Det lugter langt væk at man bare skulle ha snablen i kassen os så har man suget godt til sig.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *