Lokale familier inspirerer teaterkompagni
Melissa_Edith_Fotograf-Asim-Iqbal-til-United-Colors-of-Denmark.jpg
Melissa og hendes mor Edith fra Ballerup har bidraget med deres historie til teatret danskdansk, som samlede inspirerende mor-datter-fortællinger sammen forud for forestillingen ’Ikke Uden Min Mor’. Foto: Asim Iqbal
kvinder Tre familier fra Ballerup har givet næring til teater danskdansks forestilling Ikke Uden Min Mor, som spiller i Ballerup og Pederstrup i denne uge.

I dagene omkring Kvindernes Internationale Kampdag byder Baltoppen LIVE, Nye Stemmer og teatret danskdansk på seks opførelser af forestillingen ’Ikke Uden Min Mor – en kvindesaga i tre generationer’ på tre steder i Ballerup, hvor der normalt ikke spilles teater.

Fire skuespillere instrueret af Sandra Yi Sencindiver, som er kendt for sin rolle som skruppelløs seriemorder i DRs seneste søndagsdrama Broen IV, fortæller historier om kvindelivet med ord og musik. Om kvinder, der tilpasser sig – eller gør oprør. Om kvinders muligheder, begrænsninger, håb og drømme – før, nu og i fremtiden.

Den nyskrevne forestilling er skabt ud fra samtaler med 76 kvinder fra 12 forskellige lande. Alle bor i Danmark og er mor og datter.

Melissa og Edith

I Ballerup blev tre familier interviewet, blandt andre Melissa Simonsen, der bor i Hedeparken, og hendes mor Edith.

Edith er født på Filippinerne og blev forelsket i en dansk mand fra Ballerup og flyttede hertil. Datteren Melissa er født i Danmark og har, fra da hun var ung, været religiøst søgende. Hun har for en del år siden fundet tro, ro og identitet i islam, og giftede sig derefter med en tyrkisk muslimsk mand fra Ballerup. Disse valg har givet anledning til store diskussioner mellem mor og datter. Blandt andet synes Edith, at Melissas har valgt nogle hårde livsvilkår, fordi hun synes, at det kan være svært at leve som muslim i Danmark.

Instruktøren Sandra har ikke brugt Edith og Melissas unikke historie direkte i forestillingen, men deres historie har givet næring til at skildre kærligheden mellem mor og datter. Og til at skildre det at have stor kærlighed til hinanden selvom man har forskellige syn på livet.

Sandra-Yi-Sencindiver. Foto: HEIN-Photography

»Jeg vil gerne vise, hvor ens alle vi mødre i grunden er, uanset hvor forskellige vi kulturelt set er. Jeg tror, der i erkendelsen af moderskabets lighed findes en unik chance for at mindske splittelsen i vores samfund,« siger Sandra og fortsætter:

»Alle mødre vil som udgangspunkt det bedste for deres børn og har trang til at passe på næste generation. Vores mødre kæmpede for, at vi døtre fik flere muligheder og bedre vilkår. Den kamp er ikke slut, og intet må tages for givet.«

Se forestillingen her

Ballerup-partnerne fra fællesskabsprojektet ’Nye Stemmer’ står bag initiativet og opfordrer til at mødre og døtre – fra 15 år og op – samler andre kvinder og sammen oplever ’Ikke Uden Min Mor’ og begynder samtalen lige dér, hvor forestillingen slutter; med andre kvinder i lokalet på tværs af alder, kulturelt tilhørsforhold og social og økonomisk status.

’Ikke Uden Min Mor’ kan ses: På Tapeten onsdag den 7. marts klokken 17 og 19.30, i Parkhuset på Rolighedsvej fredag den 9. marts klokken 10.15 og 12.45 samt i Loen på Ryttergaarden i Pederstrup lørdag den 10. marts klokken 13 og 15.30. På www.baltoppenlive.dk kan man se, hvor man kan købe billetter.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *