Grisehyl ved Svanesøen?
Debat Det skulle være ganske vist, at der lige i denne tid, mest om natten, har jeg læst, er mulighed for at høre grisehyl omkring Svanesøen i Ballerup.

Her tænker jeg ikke på den eller de tobenede grise, der her fornylig dumpede flere læs byggeaffald i området omkring vor kære Svanesø – hvor betænksomt!

Nej, jeg tænker på denne mærkværdige fugl, vandriksen, ’rallus aquaticus’, der lod sig se her for nylig i det lille åudløb fra Svanesøen til Harrestrup å.

Ifølge faglitteraturen tilhører fuglen vandhønsfamilien og er beslægtet med blandt andet rørhønen, men vor fugl her kendes især på det lange, letbøjede røde, spidse næb.

Ifølge litteraturen skulle den leve meget skjult, blandt andet i rørskovene, hvor den bygger og fouragerer og opdrætter sine kuld. Men den lader sig også sjældent se, men som art ikke helt ualmindelig. Alle arter har jo sit.

Skulle man gå nattur, især her i denne tid, er der åbenbart mulighed for at høre dens karakteristiske kalden, der grangiveligt lyder som et grisehyl.

Faktisk skulle man ikke tro, at lyden stammer fra en uskyldig fugl, men ikke desto mindre er det tilfældet.

Endnu en gang er der kun grund til at prise fuglelivet omkring Svanesøen i høje toner, og ikke mindst at rose kommunens folk for at passe og pleje området.

Og jo, vognmanden, der måtte flytte læsset, kunne jeg guide ud til Storvej ved hundegården, der havde ’’grisen’’ såmænd også været på spil i ly af natten.

Desværre var fuglen fløjet, og over alle bjerge.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *