Genbrugen lukker og genopstår til efteråret
genbrugsstation_lukker_1-copy.jpg
Ballerup Genbrugsstation er nedslidt og trænger til en ordentlig overhaling. Det får den henover forår og sommer, hvor der lukkes helt ned. Resultatet skulle gerne blive en både pænere, mere miljøvenlig og sikrere genbrugsplads. Foto: Foto: Flemming Schiller.
Renovering Ballerup genbrugsstation er slidt ned og skal nu totalrenoveres. Til november åbner den igen i en ny og bedre udgave.

Det er stedet, hvor rigtig mange hver dag kører ud og læsser deres bygge,- have eller farlige affald af. Snart skal de mange i en længere periode finde et andet sted at komme af med affaldet.

Ballerup Genbrugsstation på Energivej lukker nemlig helt ned den 3. april for at blive gennemrenoveret. Den nuværende station er simpelthen slidt ned og trænger til en grundig opdatering.

Efter planen skal genbrugsstationen åbne igen i begyndelsen af november i en helt ny og mere moderne og miljørigtig udgave.

»Genbrugsstationen er nedslidt og der er en række forskellige ting, der skal opdateres og ordnes. Dels skal den have en mere miljørigtig profil, hvor vi skal håndtere eksempelevis olie og farligt affald på en bedre måde. Dels skal indretningen være lettere. Fremover skal man ikke kravle op ad hønsestiger med sit affald men man skal køre op på ramper og så hælde affaldet ned. Meningen er, at det skal være så nemt som muligt for brugerne. Målet er naturligvis også at få folk til at bruge genbrugsstationen endnu mere for vi ser jo desværre, at nogen vælger at smide deres affald i naturen og det vil vi gerne have stoppet. Så målet er både at gøre pladsen mere miljøvenlig og samtidig gøre den lettere og sikrere at bruge,« siger Trine Baarstrøm, afsnitsleder i Ballerup Kommunes Center for By, Erhverv og Miljø.

Benyt andre stationer

Hun understreger, at man i lukkeperioden kan benytte genbrugsstationerne i Herlev, Værløse, Stenløse og Albertslund.

»Vi har et samarbejde med de andre genbrugsstationer, så en del af personalet vil være på de andre stationer, så man kan klare den stigende efterspørgsel, der vil være i perioden. Selvom vi altså lukker i sommerperioden, hvor der generelt er større pres på, så regner vi ikke med, at det vil give de store problemer,« siger Trine Baarstrøm, som samtidig understreger, at tidspunktet er valgt ud fra økonomiske kriterier. Det vil ganske enkelt blive meget dyrere at bygge om i vinterperioden, hvor det er meget mere besværligt blandt andet at grave.

Udover at gøre genbrugsstationen mere miljørigtig, sikrere og bedre indrettet, så vil man også udvide åbningstiden, så man reelt kan komme af med sit affald hele døgnet. Naturligvis under overvågning og med visse undtagelser.

»Åbningstiden skal udvides, så man kan komme af med sit affald uden for de bemandede åbningstider. Det har fordele for eksempelvis håndværkere, der gerne vil læsse affald af tidligt. Så kan vi indgå en aftale med folk og overvåge pladsen, så vi kan holde lidt styr på, hvad der sker og selvfølgelig opsige aftalen, hvis folk ikke kan finde ud af at overholde reglerne. Når det kommer til farligt affald, så skal det stadig foregå indenfor åbningstiden,« siger Trine Baarstrøm, som også fortæller, at der kommer en bedre indhegning omkring pladsen, så man forhåbentlig indgår så mange indbrud, som stationen har været udsat for i de senere år.

»Samlet set skal det være en bedre og sikrere oplevelse at bruge den nye genbrugsstation, så vi håber at det vil være ventetiden værd,« siger Trine Baarstrøm.

1 kommentar om “Genbrugen lukker og genopstår til efteråret”

  1. Eva Sørensen siger:

    Hvad med afdelingen for haveaffald?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *