Dokumentarfilm og folkene bag
Dreaming-Murakami-Image-525712-copy.jpg
Dokumentarfilmen ’Dreaming Murakami’ om den japanske forfatter Haruki Murakami og hans danske oversætter Mette Holm kan ses på Ballerup Bibliotek 19. marts. Foto: CPH:DOX
filmfestival Der er tre spændende dokumentarfilm på programmet i næste uge, når filmfestivalen CPH:DOX kommer til Ballerup Bibliotekerne.

I marts måned får Ballerup Bibliotekerne besøg af dokumentarfilmfestivalen CPH:DOX’s helt nye format Dox:Direkte, hvor der tre aftener i træk vises premiereaktuelle dokumentarfilm efterfulgt af live-transmitterede samtaler med filmskabere, forfattere og eksperter.

Programmet åbner mandag den 19. marts klokken 19 med film ’Dreaming Murakami’ om den japanske forfatter Haruki Murakami og hans danske oversætter Mette Holm. Efter filmen stilles der om til Det Kongelige Bibliotek i København, hvor filmens hovedperson Mette Holm og instruktør Nitesh Anjaan stiller op til en samtale med Politikens Murakami-kyndige film- og litteraturanmelder Kim Skotte. Samtalen transmitteres direkte til Ballerup Bibliotek.

Sorgens væsen

Dagen efter, tirsdag den 20. marts klokken 19 er det så dokumentarfilmen ’Den nat vi faldt’, der kan ses på Ballerup Bibliotek. Filmen giver et nært og sjældent indblik i et menneske i sorg, hvor datter Cille Hannibal har filmet sin mor i tiden efter farens pludselige død. Det er der kommet en dybt personlig, men også meget vedkommende film ud af.

Efter filmen stilles om til et stort live talkshow med blandt andre filmens instruktør Cille Hannibal, forfatter Anne Lise Marstrand-Jørgensen, psykolog Ester Holte Kofod, der sammen med Svend Brinkmann er i gang med at undersøge sorgens kultur i Danmark, samt præst Kathrine Lilleør og psykolog hos Kræftens Bekæmpelse Jes Dige.

Spiser du dyr?

Filmfestivalen slutter onsdag den 21. marts klokken 19 i Kulturhus Måløv, hvor man kan se filmatiseringen af Jonathan Safran Foers berømte bog ’Om at spise Dyr’.

Efter visningen kan publikum overvære en direkte transmitteret samtale, hvor forfatteren Jonathan Safran Foer, kokken Nikolaj Kirk, filminstruktør Phie Ambo og fødevareforsker Andreas De Neergaard diskuterer kødindustrien i en dansk og international kontekst med fokus på forskning, etik og politik.

Gratis billetter til alle tre arrangementer kan fås på bibliotekerne eller bib.ballerup.dk.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *