Danske rekorder til de lokale skytter
Skytter-DM-15-m-ÅKL-copy.jpg
Holdvinderne ved DM på 15 m riffel: Steffen Olsen, Anders Sode og Tobias Volck Hybholt. Foto: privatfoto
Skydning Denne weekend har været en af de bedre for Ballerup Skytteforening. Fredag deltog de i DM på 15 m pistol i Vejle, hvor det blev til to holdguldmedaljer til henholdsvis Benjamin Rice på kal. 22 pistol og til Bent Kruse på luftpistol, idet de deltog på de to landsdelshold, der vandt konkurrencen foran de øvrige 14 landsdele.

Lørdag var programmet DM på 15 m riffel i Randers. Her vandt Steffen Olsen både konkurrencen i klassen for herreskytter med 387 point af 400 mulige og i klassen for ’åben med rem’. I sidstnævnte med fuldt hus: 400 point på 40 skud. Resultat var ny dansk rekord, da der ikke tidligere er skudt fuldt hus til et DM.

I år var konkurrencen dog skærpet betydeligt, da ikke mindre end tre skytter havde 400 point. Rækkefølgen måtte herefter afgøres ud fra, hvem der havde flest x-tiere, som er skud der sidder meget tæt på midten af skiven. Her havde Steffen 29, mod nummer to der havde 27 – og på tredjepladsen fulgte Ballerup-skytten Tobias Volck Hybholt med 22 x-tiere. På fjerdepladsen kom også en Ballerup skytte, nemlig Anders Sode med 398 point. Dermed var en sikker holdguldmedalje hjemme til de tre – og det også i ny dansk rekord – 1198 point af 1200 mulige.

Ballerups hold 2 var i øvrigt også godt kørende og sikrede sig sølvet i holdkonkurrencen.
I dameklassen var klubben repræsenteret ved Diana Henriksen, der på trods af en rigtig dårlig 10 skuds serie på kun 91 point fik skudt sig til 377 point og en bronzemedalje.

Søndag fortsatte skytterne til Vejle, hvor Dansk Skytte Union holdt repræsentantskabsmøde og herunder uddelte hædersbevisninger. Ballerup Skytteforenings formand Bent Kruse fik her overrakt Poul Glesner’s Fortjenstpokal med følgende begrundelse:

»Bent har været formand i Ballerup i mere end 25 år, hvor foreningen er gået fra at være en mindre lokal forening til at blive en del af noget større og være kendt på landsplan. En forening som rummer mange forskellige skytter og altid er åben. Bent Kruse er indstillet til Poul Glesner’s Fortjenstpokal af Dansk Skytte Unions bestyrelse, da han i den grad er et godt eksempel på den uegennyttighed, der er en del af propositionerne for at modtage pokalen«.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *