Basketstjerner in spe
nba_junior_3-1.jpg
Måske en af basketspirerne i UCC-hallen en dag bliver draftet af NBA. Hidtil har kun én dansker opnået at komme så langt, nemlig Christian Drejer, der i 2004 blev draftet af NBA. Han kom dog aldrig til at spille i den prestigefyldte liga. Foto: Flemming Schiller
sport Et halvt hundrede Ballerup-børn er en del af verdens bedste basket-liga i disse dage, hvor de deltager i de indledende runder af Junior NBA League i UCC-hallen i Skovlunde. Vinderne får mulighed for at spille i Junior NBA i USA.

Det lugtede lidt af amerikansk streetsport og stjernestøv, da fire baskethold dystede mod hinanden i UCC-hallen i Skovlunde forleden. Under navnene Golden State Warriors, Sacramento Kings, Phoenix Suns og L.A. Lakers og iført originale NBA-spilleruniformer spillede børn fra 4.-6-klassetrin mod hinanden i den amerikanske nationalsport.

Med på banen denne eftermiddag havde børnene selskab af dommerne Oliver Strøh og Michael Martin, to af de lokale helte fra basketballholdet Wolfpack.

Se billedgalleri: basketbørn træner

»Det er en del af det at spille for Wolfpack, og en opgave jeg meget gerne påtager mig. Jeg var også med sidste år, og laver en del for Børnebasketfonden,« siger Oliver Strøh, der selv begyndte sin sportskarriere med at spille håndbold, før han som otte-årig byttede håndbolden ud med en basketball.

I Børnebasketfonden, der er er samarbejdspartner med Junior NBA League og tager sig af at afvikle den internationale turnering i Danmark, håber man, flere vil følge Oliver Strøhs eksempel og begynde at spille basketball.

En del af noget større

Det er skolerne og klubberne, der melder børnene til, efter først-til-mølle-princippet, og eneste krav er, at der også er piger på holdet i håb om, at de i større udstrækning end i dag vil vælge basketball som idrætsgren. Det er ikke noget krav, at børnene spiller basketball for at deltage i turneringen. Og det er ikke noget problem, forsikrer projektkoordinator Jens Erik Nielsen fra Børnebasketfonden, der laver basketball-projekter for skoler over hele landet:

»Nogle af de børn, der deltager, spiller i forvejen, andre er først lige begyndt. Formålet er, at de skal synes, det er sjovt og føle sig som en del af noget større. De skal konkurrere med hold fra hele landet, og de spiller i originale NBA-trøjer og shorts, ligesom vi giver dem merchandise, der forbinder dem til den amerikanske basketliga.«

High five med stjerner

Det er andet år i træk, at Danmark er med i den prestigefyldte juniorturnering, der skal være med til at skabe opmærksomhed omkring sporten, som de senere år har fået større tilslutning herhjemme. I alt 900 børn fordelt på 60 hold deltager i år i den danske del af turneringen. I alt 25 lande deltager i Junior NBA.

Ballerups børn spiller de kommende uger kampene i Pacific division i UCC-hallen. Finalen spilles første fredag i juni, hvor de 32 bedst placerede hold deltager. Her deltager også en NBA-spiller, som vil træne med børnene, stille op til selfies, skrive autografer og give high fives til de danske juniorspillere.

Ved sidste års finale kom spillerkometen Karl Anthony Towns fra USA og kastede stjernestøv over arrangementet, men også for at give børnene et par ord med på vejen om vigtigheden af at træne hårdt, passe sin skole og være en god holdkammerat.

I forbindelse med turneringen får to af de bedste, danske spillere mulighed for at blive til udtaget til en fem dages Junior NBA Camp, hvor de mødes med spillere fra resten af verden. På campen bliver de bedste spillere udtaget til et officielt Junior NBA Team, bestående af ti drenge og ti piger, som skal til USA og spille den internationale turnering JR NBA Global.

 

Faktaboks: Junior NBA League er den amerikanske basketball-liga NBA’s internationale program for børn i hele verden. Ved hjælp af partnerskaber med skoler, fritids- og basketballklubber skal junior-ligaen være med til at øge interessen for basketball ved at give børnene gode oplevelse og kendskab til sporten. Især med vægt på teamwork, respekt og sportsånd, som er kerneværdierne i NBA.  Læs mere på www.jr.nba.com

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *