Hærværk og dyredrab på Klakkebjerg
byggelegeplads_4-copy.jpg
Syv små ørkenrotter og hamstere er blevet slået ihjel, og så er der blevet smadret ruder og inventar flere gange denne vinter. Klakkebjerg Fritidscenter er igen ramt af hærværk og dyredrab. Foto: Flemming Schiller (arkivfoto)
efterlysning Politiet efterlyser vidner til flere tilfælde af hærværk samt drab af kæledyrene på Klakkebjerg Fritidscenter. Kommunen overvejer øget overvågning.

Så er den gal igen på Klakkebjerg Fritidscenter, hvor ukendte gerningsmænd endnu engang har slået dyr ihjel på byggelegepladsen.

Flere gange i løbet af december og januar har der været ubudne gæster på Klakkebjerg, hvor de har ødelagt bygninger og inventar, og til stor sorg for børnene på byggelegepladsen har gerningsmændene også slået flere af deres kæledyr ihjel.

Den daglige leder på Klakkebjerg Fritidscenter, Per Axholt, vil ikke udtale sig til Ballerup Bladet men henviser i stedet til centerchefen på rådhuset, Ulla Blom Kristensen.

»Så vidt jeg er orienteret, handler det om nogle knuste ruder, smadret inventar og ødelagte rollespilssager. Der er ikke blevet stjålet noget,« siger Ulla Blom Kristensen og fortsætter:

»Der er også blevet slået nogle smådyr ihjel – ørkenrotter og hamstere, syv i alt.«

Men præcis hvad der er sket med de små dyr, ved hun ikke. Blot at de lå døde efter endnu et af de mange indbrud for nyligt – og at politiet har sikret sig nogle af dyrene til yderligere undersøgelse af dødsårsagen.

Tilbagevendende problem

Det er ikke første gang, Klakkebjerg Fritidscenter oplever indbrud, hærværk og dyredrab. Faktisk er det et tilbagevendende problem, som vi også tidligere har skrevet om her i avisen. Men kommunen og politiet er tilsyneladende ikke kommet meget videre i løsningen af problemet.

»Der er desværre ikke noget overvågning eller alarmer på de områder, hvor hændelserne har fundet sted,« fortæller centerchefen.

Det samme har gjort sig gældende de tidligere gange, der har været ubudne gæster.

Ballerup Bladet besøgte fritidscentret for et par år siden, hvor der også var problemer med hærværk og dyredrab og dengang fortalte daværende stedfortræder Casper Hemmingsen, at de overvågningskameraer der er på fritidscentret ikke er til megen hjælp. Desværre lader det ikke til, at det er blevet bedre siden.

Men centerchefen forsikrer at der er fokus på problemet:

»Vi er ved at undersøge mulighederne for, hvad vi kan gøre – blandt andet i forhold til overvågningen derude, og så har vi bedt vagterne om at rundere oftere derude i øjeblikket,« fortæller hun.

Efterlyser vidner

Københavns Vestegns Politi søger eventuelle vidner eller andre med oplysninger i sagen. Så hvis man har set noget mistænkeligt i området omkring Klakkebjerg Fritidscenter – især i aftentimerne og weekenderne, må man meget gerne kontakte dem på 43 86 14 48.

Politiet nævner blandt andet weekenden 8. til 10. december, natten til mandag den 18. december samt aften og nat mellem den 22. og 23. december, som gerningstidspunkter.

2 kommentarer om “Hærværk og dyredrab på Klakkebjerg”

  1. Martin Jonassen siger:

    Der er en udfordring i Østerhøj med utrykhed som bare ikke bliver taget seriøst. Det har stået på i årevis og man har fra kommunal side bare ladet stå til. Jeg har igen og igen påpeget problemet til både borgmesteren og kommunaldirektøren om at der var problemer, hærværk og en generel utrykhed i området, men intet er blevet gjort. Naboer har sendt dokumenterede beskrivelser af hærværksforløb med navnsnævnelse på gerningspersonerne, og man har ikke en gang gider at svare på henvendelsen. Det er simpelthen under alt kritik at man ikke tager situationen i Østerhøj alvorligt. Hvorfor er det at man ikke investerer det der skal til, både teknologisk med rigtig videoovervågning og bevægelsescensorer og med regelmæssig vagtbesøg? Det er nu ikke fordi investeringskronerne i kommunen har ligget stille de sidste år, for det har de ikke, men det gør de åbenbart når det gælder tiltag af denne type. Her handler det nok om, at for beskrevne tiltag er tegn på at man har en situation man ikke har kontrol over, og det er måske den frygt for at tabe ansigt der fraholder den som kan noget, fra at gøre det. Synes f…me det er skidt!

  2. Martin Edens siger:

    Jeg er rystet over kommunens manglende vilje til at komme dette problem til livs. Som Martin Jonassen skriver ovenfor, så har dette stået på i årevis og der sker ingen bedring, snarere tværtimod, eftersom vi ser en eskalation i hyppigheden af angreb på Byggeren. Ja, jeg kalder det angreb, for i og med at der ødelægges, smadres og dræbes, så kan det sidestilles med angreb, eftersom der sker skade på både materiel og levende væsner. De “smådyr” som Ulla Blom refererer til, som er blevet ihjel denne gang, er kæledyr for en stor del af de daglige brugere blandt skoleeleverne. Det samme har gjort sig gældende tidligere, hvor det har været kaniner det gik ud over. Det er dyr, som børnene bruger megen tid og omsorg på at opdrætte. Bare fordi de er små, er deres betydning for børnene ikke mindre, snarere tværtimod.
    Jeg kan ikke forstå at kommunen ikke kan finde de midler der skal til for at installere relativ simpel bevægelsesbaserede overvågningskameraer, i tråd med andre steder i kommunen. Det er beskæmmende, især når kommunen har al information til rådighed allerede omkring en stor del af de mistænkte.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *