Skolesvømningsprojekt fortsætter
Svømning-børn-COLOURBOX-copy.jpg
Triton og Hedegårdsskolen lavede sidste år et skolesvømningprojekt for 2. klasserne. Det var en stor succes og fortsætter derfor i dette skoleår med start til januar. Foto: Genrefoto: Colourbox
Svømning Svømmeklubben Triton har i samarbejdet med Hedegårdsskolen i det forgangne skoleår afviklet et større skolesvømningsprojekt med 58 elever på 2. klassetrin med rigtige gode resultater. Det har nu medført, at skolen gerne vil forlænge samarbejdet for dette skoleår med opstart til januar 2018 og frem mod sommerferien.

Som kommunal idrætsskole har Hedegårdsskolen fundet det helt naturligt at indgå i et projektsamarbejde omkring skolesvømning med Triton som et naturligt led af skolereformen og ’den åbne skole’.

Det overordnede mål med skolesvømningsprojektet er at gøre alle børn svømmeduelige, så de kan svømme 200 meter. Og resultaterne fra det forgangne skoleår taler for sig selv.

Her blev børnene inddelt i fire niveauer, hvor de børn, som havde vandskræk, kunne bevæge sig i vandet og tage de mest almindelige svømmetag efter godt tre måneder. Efter syv måneder var alle børnene på de tre første niveauer flyttet et til to niveauer op, og børnene på det højeste niveau kunne svømme op til 200 meter uden hjælpemidler.

Triton har udarbejdet rammerne for svømmeundervisningen af børn i indskolingsalderen. Selve undervisningen varetages af klubbens svømmeskoleleder Suzanne Christiansen med deltagelse af idrætslærere fra Hedegårdsskolen.

»Vi har alle lært meget af vores fælles projekt. Det har samtidigt bevist, at det sagtens kan lade sig gøre at skabe et godt og udbytterigt teamwork skole og forening imellem omkring en aktivitet i skolens regi – helt i tråd med rammerne for den åbne skole,« siger Dorthe G. Rigét fra Triton, som er initiativtager til projektet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *