Klimabørn spiller juleteater på museet
Julebukken1-copy.jpg
De dygtige teaterbørn fra Klima spiller ’Julebukken’ i skolestuen på Ballerup Museum den 2. og 3. december. Foto: Klima
teater Første weekend i december byder på juleteater med Klimas B&U-afdeling på Pederstrupgård.

Den første weekend i december kan man komme i god, gammeldags julestemning sammen med Teatergruppen Klima, Ballerup Museum og Konditorgården.

Teatergruppens børne- og ungeafdeling opfører forestillingen ’Julebukken’ i museets skolestue på Pederstrupgård, der er Klimas gamle lokale. Her kan man opleve historien om Karl-Emil og hans kone, der bor ude på landet. De har problemer med deres brønd, der er stoppet til. Det er ved at være jul, og de ved ikke, om det kan blive til noget, når alt er så trist.

Overraskende besøg

I stalden går Flæske Frida rundt sammen med sine bedste venner, julekakerlakken og rensdyret Helge. De er alle bange for Flæske Fridas skæbne. Men de tre bukkebruse kommer pludselig forbi og overrækker en kæmpe juledekorationsoppyntning som præmie til Karl-Emils kone.

Nede i brønden bor den selv samme trold, som de tre bukkebruse tidligere har mødt. Han troede endelig, at han var sluppet fra de tre bukkebruse.

Stykket er skrevet af Jacob Kragh og spiller lørdag den 2. og søndag den 3. december – begge dage klokken 11, 13 og 15. Billetter købes på www.teatergruppenklima.dk.

Julejagt og julecafé

På museet kan man både ude og inde opleve juleudstillinger, og i den udendørs juleudstilling ’Kig ind!’ kan man gå på jagt efter detaljer i julepyntede vinduer.

Julejagten udleveres i hovedindgangen på Pederstrupgård, hvor der også kan hentes en lille præmie efter endt jagt. Julevinduerne er alle pyntet med lys, og de er derfor smukke i mørke.

På gårdspladsen på Pederstrupgård byder Konditorgårdens udendørs julecafé på varme drikke og julekager. Museet og julecaféen har åbent lørdag og søndag klokken 10-16.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *