Flere søger julehjælp hos Røde Kors Ballerup
Jul-barn-COLOURBOX-copy.jpg
I år har Røde Kors i Ballerup udvidet antallet af familier, der får julehjælp, til 70 familier - mod sidste års 45. Det stigende antal ansøgere ses også på landsplan. Foto: Modelfoto: Colourbox
Økonomi Lige nu knokler de frivillige i Ballerup Røde Kors med at forberede julehjælpen til de familier, der har svært ved klare julen uden en håndsrækning.

Røde Kors i Ballerup har i år fået over dobbelt så mange ansøgninger om julehjælp i forhold til sidste år. Derfor deler de frivillige julehjælp ud til 70 familier i Ballerup, hvilket er 25 flere end sidste år.

Karin Otterstrøm er ansvarlig for Røde Kors’ julehjælp i Ballerup, og hun er glad for igen i år at kunne hjælpe de børnefamilier, der trænger mest op til jul. Julehjælpen er med til at forhindre, at børnene føler sig uden for i julemåneden, hvor snakken om adventsgaver, pebernødder og julefejring fylder meget i skolen.

»Det er primært enlige forældre på kontanthjælp eller SU, som søger julehjælp hos os,« fortæller Karin Otterstrøm, som har været med til at dele julehjælp ud de seneste tre år.

»De er meget pressede de her familier, og mange ringer til os og spørger, om de kan få julehjælp,« siger Karin Otterstrøm og påpeger, at julehjælpen for mange er afgørende, at de overhovedet kan holde jul for deres børn.

Julehjælpen i Ballerup består af et gavekort på 800 kroner til et Coop supermarked. Så kan modtagerne selv beslutte, hvordan de vil bruge hjælpen til at holde en god jul for familiens børn.

Penge bruges på julemad

Gennem de seneste år er behovet for julehjælp fra Røde Kors steget støt. Sidste år gav Røde Kors julehjælp til 10.000 familier over hele landet, og i år forventer Røde Kors på landsplan at hjælpe mindst 11.000 familier. 2400 af dem er i Region Hovedstaden.

I samarbejde med kommunen udvælger Røde Kors de familier, der har behov for at modtage julehjælp. I dagene op til jul får familierne en kurv fyldt med varer eller et gavekort, så de selv kan købe de varer, de har brug for op til jul.

»De skriver i deres ansøgninger, at pengene skal bruges til at købe julemad. Det er kun sekundært, at de bruger pengene på gaver,« siger Karin Otterstrøm.

Hvis man ønsker at støtte indsamlingen kan man blandt andet købe støttekuponer på enten 50 eller 100 kroner i kasserne i Coop-butikkerne Kvickly, SuperBrugsen, Dagli- og LokalBrugsen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *