Festlig indvielse af Himmel & Hav
himmel_og_hav_18-1.jpg
Både børn, voksne og en masse gæster udefra var med til at fejre børnehuset Himmel & Hav ved den officielle indvielse tirsdag den 28. november. Der var det hele - rød snor, guldsaks, sange og taler samt tre store, flotte lagkager med Himmel & Havs helt eget logo på. Så det var sandelig en festlig dag i det nye røde hus på Lundebjerggårdsvej. Foto: Fotos: Flemming Schiller
Børnehus Skovlundes nye kæmpestore børnehus Himmel & Hav blev indviet tirsdag i sidste uge. Her skal 200 dagpleje-, vuggestue- og børnehavebørn fremover boltre sig både ude og inde i de nye, flotte omgivelser.

Allerede udefra kunne man se, at der var fest i huset tirsdag formiddag den 28. november. En masse fine dannebrogsflag stod ranke i gråvejret og bød velkommen foran det store, røde hus, som er skudt op på Lundebjerggårdsvej 5 i Skovlunde.

Indenfor var der også pyntet op med flag, og den røde snor stod spændt og klar til borgmesterens guldsaks, der skulle markere den officielle indvielse af det nye børnehus, som har fået navnet ’Himmel & Hav’.

De er flyttet ind

Allerede den 13. november flyttede børn og voksne ind i det nye børnehus, der kommer til at danne ramme om cirka 200 børn og 50 voksnes hverdag. Og det er et meget flot og spændende hus, de har kunnet gå på opdagelse i de sidste par uger.

Det første rum, man træder ind i fra indgangen er et kæmpe fællesrum, torvet, hvor væggene er udsmykket med røde husfacader og små karnapper med vinduer, hvor børnene fra første sal kan kigge ned på stueplanet. På gulvet er der tegnet veje, så de små kan ’køre’ rundt og øve sig på trafikregler, lege bus eller hvad de nu har lyst til.

Børnehuset har også fået en stor gymnastiksal, værksted og en legeplads på første sal med rutsjebane helt ned til jorden – noget der med garanti bliver et hit, når den er færdig. Der mangler nemlig lige de sidste detaljer før denne del af huset åbner.

Kage og sang

Til indvielsen havde børnene øvet sig på den nykomponerede Himmel & Hav-sang, som to af husets pædagogmedhjælpere har skrevet. Og de fremførte den i flot stil med både dans, fagter og dyrelyde.

Derefter holdt børnehusets leder Pia Nielsen og borgmester Jesper Würtzen hver en tale, hvor de fortalte om det store arbejde med at få skabt Skovlundes nye, flotte og 70 millioner kroner dyre børnehus. Derefter klippede borgmesteren den røde snor og så var der æblejuice og lagkage til alle.

Se flere billeder fra indvielsen:

Billeder fra indvielsen af børnehuset ‘Himmel & Hav’

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *