EM i teamgym afholdes i Ballerup
EM_TeamGym_2012_Foto_Daniel_Rye_34-copy.jpg
I teamgym er Danmark forsvarende europamestre for herrer i 2010, 2012, 2014 og 2016, så vi satser på, de også tager guldet i 2020, når de er på hjemmebane i Ballerup. Foto: Foto: Daniel Rye
Gymnastik Når de danske teamgym-gymnaster skal forsvare flere års guld- sølv- og bronzemedaljer i 2020 bliver det på dansk grund. Danmark har nemlig fået værtskabet ved EM i teamgym, som afvikles i Ballerup Super Arena 15. til 18. oktober 2020.

»Vi er meget tilfredse med, at EM-værtskabet i 2020 nu ligger hos os. Sidste gang vi var værter i 2012 slog vi alle rekorder på både tilskuerrækkerne og foran fjernsynsskærmene. Med EM i teamgym på hjemmebane får vi alle tiders mulighed for at promovere den måske mest publikumsvenlige gymnastikart endnu bredere og vise, hvordan man også inden for gymnastikken kan løfte hal-taget med et fantastisk veloplagt publikum,« siger Anders Jacobsen, formand for Danmarks Gymnastik Forbund.

EM arrangeres af Danmarks Gymnastik Forbund i et trekløversamarbejde med Sport Event Denmark og Ballerup Kommune.

Teamgym, som tidligere gik under betegnelsen spring-rytme, blev introduceret som konkurrencedisciplin i Danmark i 1970’erne. Danmark har i de senere år været dominerende på den europæiske scene – senest i 2016 med EM-guld til herrerne, EM-sølv i mix og EM-bronze til damerne.

Teamgym er en holdsport for mænd og kvinder, hvor der konkurreres i tre discipliner: rytmisk serie, spring på fiberbane, og spring i mini trampolin.

EM i teamgym foregår samlet i en uge, men med konkurrencer i fire dage. Der afvikles både junior (pige, dreng, mix) og senior (mænd, kvinder og mix) og Danmark stiller med landshold i alle rækker – det vil sige seks landshold – og målsætningen ved EM 2020 på hjemmebane er medaljer i alle rækker, oplyser Danmarks Gymnastik Forbund.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *