Demenscaféen blev hædret med pris
handicappris-til-demenscafe-copy.jpg

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Borgmester Jesper Würtzen holder tale i forbindelse med overrækkelsen. Fra venstre ses Ellen Thuesen, Ingrid Jensen, Sidsel Grov og Negar Jensen. Foto: Privatfoto
overrækkelse Årets handicappris blev overrakt torsdag i sidste uge, og det var Demenscaféen i Sundhedshuset, der løb med prisen og de 5000 kroner.

Ballerup Kommunes Handicapråd har for tiende gang uddelt handicapprisen. Det skete torsdag i sidste uge og årets modtager var Demenscaféen i Sundhedshuset.

Handicaprådet havde fået borgmester Jesper Würtzen til at overrække prisen samt de 5000 kroner, som følger med prisen, til caféen, hvorfra fire glade modtagere stod klar.

De to demenskoordinatorer Sidsel Grov og Negar Jensen modtog sammen med Ingrid Jensen fra Ældre Sagen og Ellen Thuesen fra Alzheimerforeningen den fine pris på vegne af alle der har med Demenscaféen at gøre.

Information og støtte

Demenscaféen har eksisteret i fem år og er etableret i et samarbejde mellem frivillige i Ældre Sagen og Alzheimerforeningen samt kommunens demenskoordinatorer.

Caféen fungerer som mødested for borgere med demens og deres pårørende – men samtidig også et sted, hvor de kan få støtte og rådgivning fra fagfolk uden forudgående aftale. Demenscaféen har åbent hver første torsdag i måneden fra klokken 15 til 17 i Sundhedshuset i Ballerup.

Ved overrækkelse fremhævede borgmesteren både caféens virke som mødested for ligesindede og den rådgivende funktion:

»Demenscaféen giver kommunens borgere let adgang til at få informationer om demens og personlig støtte i en situation, hvor de fleste mennesker er meget usikre,« sagde han blandt andet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *