Debat om vederlag
Debat Ved det seneste kommunalbestyrelsesmøde, havde Enhedslisten et forslag om, at Ballerup Kommune arbejder for at minimere de vederlag vores borgmester modtager udover lønnen.

Vi havde designet forslaget som en “principbeslutning”, der udelukkende krævede, at vi i Ballerup Kommune skulle “arbejde for” at minimere evt. vederlag fra bestyrelser og lignenede til borgmesteren, da vi er bevidste om, at der er områder hvor en borgmester vil have svært ved at sige nej til vederlag (pga. lov eller vedtægter vi ikke har kontrol over). Derfor ville vi gerne undgå at formulere vores forslag så sort/hvidt, at det kunne blive afvist med argumentation, at den kunne stille os I en svær situation når vi ikke kunne sige nej til vederlag for vores borgmester.

Dette forslag er i øvrigt kraftigt inspireret af et forslag fra Aalborg, som for ikke så længe siden blev stemt igennem.

Det var derfor ikke uden en vis del optimisme at jeg havde fremsat forslaget, desværre skulle det vise sig at man i Ballerup ikke var meget for den slags.

Jeg vil opfordre alle til at se debatten, der udfoldede sig i kommunalbestyrelsessalen, for det siger godt nok meget om, hvordan en debat bliver håndteret, når man helst vil tie den ihjel.
I Aalborg havde socialdemokraterne ikke rigtig noget problem med forslaget, men I Ballerup er man åbenbart ikke interesseret.

Og da debatten i salen var så utrolig overfladisk, og endte så brat da ingen ønskede at svare på Enhedslistens spørgsmål, ser jeg mig nødsaget til at fortsætte debatten her, med håbet om at nogen, særligt fra socialdemokraterne, ønsker at forklare borgerne hvorfor det er, at man ikke kunne støtte så harmløst et forslag.

For en god ordens skyld kan jeg oplyse, at borgmesterens løn i 2017 lå på lige over 1.000.000 kr. herudover var der vederlag for ca. 120.000 kr.

I 2018 vil borgmesterens løn stige med næsten en tredjedel, og herudover vil der være evt. vederlag.

6 kommentarer om “Debat om vederlag”

 1. Poul E. Pedersen siger:

  Hvorfor i alverden stiger en offentlig ansats løn med ca. 300.000 ,00 kr. om året.

  Hvilken andre erhverv kan opvise en tilsvarende stigning, betalt af skatteborgerne. ??????

  PS.

  Men til ingens overraskelse nedstemte denne sammenspiste flok af Socialdemokrater m.m. dette fornuftige forslag.
  Det er jo kun skatteyderne der bliver ramt, og dem kan vi altid besnakke.

  Ikke. ???

  Vi ER jo trods alt et arbejderparti, der forstår at dreje knappen hen mod sammenhold, solidaritet og alle de andre fine slogans der altid har vist sig effektiv når vi skal have noget igennem fra flokken betalt af dem.

 2. Martin Edens siger:

  Dette er konsekvensen af et massivt et-parti’s flertal.

 3. Thomas Kruse siger:

  Socialdemokraterne som et arbejderparti. Det er godt nok længe siden.

 4. Ove Ginness siger:

  I 2016 anbefalede en kommission Folketinget at hæve borgmestres løn med 31% fra 2018, således at de kunne betragtes som fuldtidslønnede af det offentlige. Vederlag ved siden af – eller tilhørende – borgmesterposten tog kommissionen ikke stilling til. Det er op til den enkelte borgmester holdning og det kan konstateres at en del efterfølgende har frasagt sig disse vederlag oven i lønnen – eller også har deres kommunalbestyrelser besluttet for dem.

  En aktuel borgmesterløn på kr. godt 1.000.000 + 31% p.a. må vel i sig selv siges at være en pæn løn, selv for en borgmester i vores kommune.

 5. Ove Ginness siger:

  P.S. Til sammenligning tjener statsministeren 1, 5 millioner kr. i runde tal om året!

 6. Mogens Troen siger:

  Alle steder i samfundet, kommuner, folketing og regioner, tager politikerne selv. Bare tænk hvis andre offentlige ansatte gjorde noget der bare mindede om det. Det politiske system er bundrådent, det ved vi alle. Og når de ikke kan forstå, hvorfår vi er så mange med politikerlede, ja det taler jo kun for selektiv hørelse. de sidder der i deres lille klub og stjæler fra dig og mig. Uanset om de hører til det ene parti elle et andet. Demokratiet er en slidt frase på linje med velværdssamfund.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *