16 års fængsel for drabet i Hedeparken
politiaktion_3.jpg
Politiet ledte længe - forgæves - i det grønne område syd for Hede-Magleparken og Sydbuen. Senere blev det parterede lig fundet længere syd på i et grønt område i Albertslund Kommune. Foto: Flemming Schiller
dom Glostrup Ret har netop dømt en 34-årig mand fra Ballerup for at have dræbt en 25-årig mand og for usømmelig behandling af liget. Han blev også dømt for grov vold, frihedsberøvelse og trusler mod en 21-årig mand, som han tvang til at partere afdøde.

Den makabre drabssag fra Hedeparken i sommeren 2016, hvor en mand blev holdt indespærret og tvunget til at partere sin dræbte kammerat, har nu nået sin afslutning ved Retten i Glostrup. Den 34-årige gerningsmand fra Ballerup blev idømt 16 års fængsel. 

Københavns Vestegns Politi ridser sagen op:

Drabet skete mandag den 29. august 2016 i en lejlighed i Hedeparken i Ballerup, hvor en 25-årig mand relateret til rockerklubben Satudarah og en 21-årig mand mødte op hos lejlighedens indehaver – en nu 34-årig mand.

Under mødet stak lejlighedens indehaver den 25-årige ihjel med en kniv og sårede den 21-årige med adskillige stik.

Den 34-årige frihedsberøvede dernæst den sårede mand i fem dage, truede ham på livet og tvang ham til partere afdøde. Liget blev fjernet fra lejligheden, og den sårede blev sluppet fri lørdag den 3. september.

Ved hospitalsbehandling af den sårede 21-årige blev politiet tilkaldt og fandt frem til lejligheden.

Den mistænkte meldte sig om tirsdagen, blev sigtet for drab og varetægtsfængslet ved Retten i Glostrup. Han har siddet fængslet siden da.

Samme dag fandt en borger det parterede lig skjult i poser og kufferter i et grønt område i Albertslund nær Ballerup.

Københavns Vestegns Politi søgte i forvejen efter den 25-årige dræbte, som en uges tid forinden var meldt savnet.

Retssagen mod den nu 34-årige tiltalte har kørt over fem retsdage i november og december.

Et enigt nævneting ved Glostrup Ret dømte torsdag den tiltalte skyldig i drabet på den 25-årige mand og usømmelig behandling af hans lig. Retten dømte ham også for særlig rå vold mod den 21-årige, for at have frihedsberøvet i fem dage for at have truet ham til at partere afdøde.

Retten fastsatte straffen til 16 års fængsel. Han blev overført til afsoning med det samme. Han blev ligeledes dømt til at betale erstatning til den 21-årige.

Den dømte valgte at tage betænkningstid med hensyn til anke af dommen.

Den 21-årige offer, som slap med livet i behold, lever i dag under anden identitet.

“Der er tale om en helt usædvanlig grov forbrydelse, der er foregået med en kynisme og hensynsløshed, der sjældent er set før – og retten har nu sat et foreløbigt punktum med en meget lang fængselsstraf til den skyldige,” siger specialanklager Morten Frederiksen fra Københavns Vestegns Politi.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *