V: Stor skuffelse for Venstre
kv17_rådhuset_35.jpg
Det blev ikke det valg, som Venstres gruppeformand Kåre Harder Olesen havde forventet. De tabte to mandater, men vil fortsætte den pragmatiske linje med samarbejde for indflydelse. Foto: Flemming Schiller
KV17 Venstre fik en nedtur ved valget. Nu skal gruppeformand Kåre Harder Olesen finde sig til rette med en ny situation og nye makkere. Men målet er stadig at samarbejde og få indflydelse.

Der var slet ingen tvivl om, hvordan Venstres gruppeformand i Ballerup, Kåre Harder Olesen, havde det på valgaftenen. Efterhånden som billedet ud på natten blev tydeligt, tegnede skuffelsen sig i ansigtet på V-formanden, der siden 1998 har siddet i kommunalbestyrelsen. Det skal han også de kommende fire år, men nu kun med to partikolleger, der endda er helt nyvalgte.

Venstre fik tre mandater og tabte altså to. Det ærgrer naturligvis gruppeformanden.

»Jeg er da skuffet, det er klart. Jeg havde håbet på mere. Det er også skuffende at Mikael Wandel og Christian Skjæran ikke kom ind. Det har taget et stort slæb og har gjort et stort arbejde i partiet både i perioden og op til valget. Til gengæld kommer der to nye folk ind, som jeg glæder mig til at samarbejde med. Det er ny energi til gruppen,« siger Kåre Harder Olesen.

Ikke usynlig

Årsagen til mandattabet er stadsig ved at blive analyseret, men formanden håber ikke, at det skyldes den linje, som partiet har lagt i de foregående fire år.

»Jeg håber ikke, at det skyldes, at vi har været for usynlige. Jeg står ved den tilgang, at vi har samarbejdet og ad den vej fået indflydelse på politikken i kommunen. Men faren er selvfølgelig, at nogen vil mene, at vi er blevet for usynlige,« siger Kåre Harder Olesen, som pointerer, at han vil fortsætte den linje.

»Det er min tilgang, at man skal samarbejde og at få indflydele. Vi vil fortsætte den linje og ikke bare sidde med korslagte arme og være sure. Men vi er naturligvis ikke bare gratis med. Det koster at gå med i forlig, og Venstre skal også kunne se deres aftryk på de forlig, som vi indgår,« siger Kåre Harder Olesen, som efter nytår danner Venstregruppe i kommunalbestyrelsen med de to nyvalgte Jacob Wøhler Jørgsen og Sussie Wandel.

»Vi vil nu sætte os sammen og finde ud af den endelige strategi og sørge for, at Venstre får mest mulig synlighed i de kommende fire år,« siger Kåre Harder Olesen, som i samme moment takker de mange som har stemt på Venstre og på ham personligt.

»De stemmer skal vi jo arbejde for. De skal have mest muligt for den tillid, de har vist partiet og mig,« siger Kåre Harder Olesen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *