UCC-plan sendes i høring
UCC-copy-2.jpg
UCC-huset er på vej til at blive omdannet til et multihus. Her samler man både Kasperskolen, et botilbud, en koncertsal og en række boliger i området. Illustrationen viser, hvordan huset kan komme til at se ud. Foto: pr-illustration
Planer Multihuset i UCC-bygningen i Skovlunde rykker tættere på. Nu sendes lokalplanen, der også åbner mulighed for boliger på området, i høring.

Sidste år satte Ballerup Kommune gang i planerne om at indrette den gamle UCC-bygning i Skovlunde til et multihus, der skal huse både Kasperskolen, et botilbud til udviklingshæmmede og en koncertsal til områdets beboere og multihusets brugere.

Nu sendes den endelige lokalplan for området i høring frem til begyndelsen af februar. Samtidig skal der afholdes et borgermøde midt i høringsperioden, så borgerne kan komme med deres input og ideer til planen.

Hovedprincipperne i lokalplanforslaget er, at vandrehallen i huset skal være det samlende element i det fremtidige multihus, hvor man skal betjene de forskellige funktioner.

Samtidig skal huset bygges i forskellige materialer og farver, så der kan skabes forskellighed mellem skole, botilbud og koncertsal. Lokalplanforslaget åbner desuden for, at der kan bygges boliger på et areal på omkring 900 kvadratmeter på grunden, hvilket kan blive til 5-7 rækkehuse med både parkeringsarealer og opholdsarealer.

Efter planen skal Kasperskolen tages i brug i midten af 2018, mens botilbuddet efter planen kan tages i brug med udgangen af 2019. Udstykningen af den omkringliggende grund og etableringen af boligerne kan sættes i gang umiddelbart efter vedtagelse af lokalplanen.

Der vil desuden blive lavet et samlet trafiksaneringsprojekt for både Bybjergvej og Ejbyvej, der skal klare de trafikale udfordringer, der vil opstå i forbindelse med udbygningen og udviklingen af bymidten og UCC-området.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *