Svar om seniorbofællesskab
debat Kære Mette og René Sørensen. Tak for jeres læserbrev om seniorbofællesskabet på Bispevangen.

Indledningsvis vil jeg nævne, at det fortsat er min – og kommunalbestyrelsens – ambition at have seniorfællesskaber i Ballerup Kommune. Og gerne flere end de fire, vi har planlagt. Det er således en del af den politiske aftale for 2018, at der kan etableres yderligere et alment seniorbofællesskab.

I projektet på Bispevangen er det OK-Fonden, der har stået for etableringen af seniorbofællesskabet. Det viser sig imidlertid, at Boligministeriet ikke kan godkende, at det skal bygges som ældreboliger, som OK-Fonden har planlagt byggeriet efter. Det skal bygges som almindelige almene boliger.

Det er jeg, lige som jer, meget ærgerlig over. Derfor har Ballerup Kommune søgt ministeriet om dispensation, da erfaringerne med seniorbofællesskaber er meget positive i forhold til beboernes trivsel på den lange bane. Vi afventer nu ministeriets svar.

Jeg er naturligvis ked af den usikkerhed, der er opstået, men jeg synes stadig, at der er muligheder. Skulle vi ikke få dispensationen, så har andre almene boligorganisationer meldt sig klar til at overtage projektet, så seniorbofællesskabet i Bispevangen kan opføres, som I og de andre ønsker – og som kommunalbestyrelsen og jeg ønsker.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *