Start nedefra – det er livet det gælder
debat Valgdebatten raser i disse dage. Et af de vigtigste områder er selvfølgelig velfærden - og herunder ikke mindst de kommunale institutioner.

Vi har i Alternativet aldrig forstået den prioritering, der finder sted, når der lægges planer for institutionerne. Vi ønsker først og fremmest, at borgerne og kommunens ansatte får den bedst mulige behandling – og derfor vil vi simpelthen starte nedefra, når der ansættes.

Eksempel: I kommunens skoler, børnehaver og vuggestuer skal der først ansættes det nødvendige antal pædagoger – følgende BUPL’s anbefalinger. Vi mener, man skal lytte til de mennesker, der rent faktisk ved hvad de snakker om. Dernæst kan man se på, hvad der så resterer til administration.

Det er håbløst at antallet af varme hænder ikke prioriteres som det første. De første leveår er helt afgørende for børnene – og så kan vi ikke være bekendt at spare her.

Samme princip bør følges indenfor skole (lærerbemanding), plejehjem (plejepersonale) og alle de andre områder, hvor borgerne har brug for pleje, undervisning og så videre.

Resultatet vil være en winwin situation. Børnene, de ældre, de handicappede – ja, alle vil få en bedre trivsel. De ansatte ’’varme hænder’’ vil få ordentlige arbejdsforhold, og de udgifter der nu bruges til sygefravær, stressbehandling med mere vil falde.

Det er beskæmmende at læse om gyldne håndtryk ude af dimensioner, samtidig med at borgerne ikke får den nødvendige velfærd. Så start med de varme hænder – det er livet det gælder.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *