Skovlunde Lokalråd deltager konstruktivt
debat Skovlunde Lokalråds formand Jens Minnet svarer på kritikken i sidste uges læserbrev fra Peder Axø.

I sit læserbrev den 21. november udtrykker Peder Axø utilfredshed med byudviklingsprojekterne i Skovlunde og spørger ”Hvor er vores Lokalråd? Er det ikke meningen, at de skulle varetage vores lokale interesser? Eller er de bare rygklappere for borgmesteren og byrådet”.

Skovlunde Lokalråd har gennem mange år arbejdet med udviklingen af Skovlunde, herunder at vende den negative udvikling, som Skovlunde Bymidte har været igennem, og som vi nu er på vej ud af med de projekter, der nævnes.

Skovlundeborgernes holdninger opsamles gennem debatmøder og den løbende debat i øvrigt. Alle er dog ikke enige i alt, og der lægges mange kræfter i finde løsninger, der så godt som muligt tilgodeser så mange sider som muligt. Det er en svær balance, og der vil altid være nogle, der ikke er enige i resultatet.

Lokalrådet har ikke selv mandat til at afgøre noget om byen; det er kommunalbestyrelsens og administrationens lod. Lokalrådets rolle er at arbejde for, at skovlundeborgernes idéer og synspunkter kommer i betragtning.

Der er langt fra altid, at Lokalrådet er enig med kommunen, men vi har en fast tro på, at vi når længere ved at deltage konstruktivt med idéer og inspiration inde beslutninger tages, end ved at stå på sidelinjen og råbe ad de ting, som allerede er besluttet. Her har vi med tiden opnået et godt og tillidsfuldt samarbejde og en rigtig god indsigt i det, som sker.

Når debatten tager nogle drejninger baseret på manglende information, bidrager vi med vores viden, hvilket af og til misforstås som rygklappen. Men omvendt bidrager vi med kritik, når vi er uenige, og så opfatter kommunen det absolut ikke som rygklappen. For det meste er der opnået indbyrdes forståelse i det løbende samarbejde, så det ikke sker så ofte.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *