O: »Jeg er dødskuffet«
birgitte_dahl_15.jpg
Birgitte Dahl fra Dansk Folkeparti måtte indkassere et mandattab, men trods det ser hun frem til at få en ny makker i kommunalbestyrelsen. Foto: Flemming Schiller
KV17 Dansk Folkeparti fik to mandater i den nye kommunalbestyrelse og gik dermed et mandat tilbage i forhold til sidste valg. Men gruppeformand Birgitte Dahl glæder sig til et nyt samarbejde.

Det skulle have været en fest, men endte med en fuser. Dansk Folkeparti havde sat næsen op efter, at successen på landsplan skulle omdannes til kommunal succes. Men den udeblev i stor stil. Faktisk gik DF uvant tilbage også i Ballerup. Og det gav anledning til skuffelse for spidskandidat og gruppeformand Birgitte Dahl.

»Det gik jo ikke som forventet. Jeg er faktisk dødskuffet over resultatet, hvor vi havde set frem til at kunne i hvert fald fastholde vores mandater. Men vi mistede et og det var ikke godt nok,« siger en meget hæs Birgitte Dahl, som samtidig glæder sig over at få en ny makker i gruppen.

Ved sidste valg fik Dansk Folkeparti valgt tre ind, men i løbet af perioden skiftede først Jack Nør til Socialdemokratiet og derefter Lone Madsen til Nye Borgerlige. Så de sidste måneder har været en lidt ensom affære for Birgitte Dahl.

»Jeg glæder mig til et godt samarbejde med Michael (Jensen, red) som er klar til at tage sin tørn. Og vi glæder os til et godt samarbejde med de andre partier i den kommende periode,« siger Birgitte Dahl, som lægger vægt på samarbejdet på tværs af partierne.

»Vi vil selvfølgelig samarbejde, hvor vi får mest ud af det, men jeg vil gerne gøre det klart, at vi vil samarbejde på tværs, så vi først og fremmest får resultater for vores vælgere og for Ballerup,« siger Birgitte Dahl.

I den kommende tid skal der konstitueres og forhandles, og indtil hun har snakket mere med sin partifælle og de andre partier, vil Birgitte Dahl ikke lægge mere frem om deres planer og visioner for de kommende fire år.

»Nu sætter vi os ned og snakker sammen og finder ud af, hvor vi kan mødes og hvad vi har til fælles. Også i forhold til den øvrige opposition, og så ser vi om vi kan finde fælles fodslag,« siger Birgitte Dahl.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *