Nej tak til skattely-firmaer
debat Når vi foretager indkøb til kommunen, skal vi ikke handle eller bestille noget af firmaer, der sender penge i skattely.

Hvert år køber kommunerne ind for mindst 87 milliarder kroner hos private virksomheder. Det er det samme, som det koster at drive over 2.100 danske folkeskoler i et år! Lige nu er der ingen, der tjekker, hvor de penge ryger hen bagefter. Men eftersom vi gang på gang ser, hvordan store virksomheder laver aggressiv skatteplanlægning, er der grund til se forholdene efter i sømmene.

Dette skal vi have tjek på her i Ballerup. Kommuner fra Spanien til Sverige stiller nu krav til leverandører. I Danmark er det Albertslund og Københavns kommune, der går forrest i kamp mod skattely og har indgået et samarbejde med Dansk Standard om udarbejdelsen af en skattemærkningsordning. På den måde kan man se hvilke virksomheder, der er åbne om deres skattebetalinger og forbindelser til skattelylande.

Her må Ballerup kommune med på vognen, sammen med folketing og EU og få stoppet banditter i habitters plyndring af vores velfærd.

 

11 kommentarer om “Nej tak til skattely-firmaer”

 1. Mads Kjær siger:

  Selvfølgelig skal vi da ikke Handle med Firmaer der har Penge i Skattey

 2. Mads Kjær siger:

  Helt Enig Per Mortensen

 3. Kristian Bruun siger:

  Rigtig godt indlæg, Per!
  Her kan man skrive til sine lokale politikere og få dem til at sige fra overfor at handle virksomheder, der har penge i skattely: http://www.stopskattely.nu

 4. Anders Hein Jessen siger:

  Enig! Vi skal have indført den skattemærkningsordning!

 5. Poul E. Pedersen siger:

  Ja, men Per.

  Nu har så vidt jeg ved, Socialdemokratiet med dets borgmester på tronen, siddet og regeret kommunen siden yngre stenalder.

  Hvor først nu de er vågnet op af komaen og er begyndt at interessere sig lidt for omverdenen, herunder hvilke leverandører de køber blyanter, retteblæk (som de må havde købt tonsvis af) , planter, møbler herunder sovesofaer af, m.m.m.

  Naturligvis skal vi ikke forvente urimeligheder af drøvtyggerne på Rådhuset, men nu da Du selv har gravet problemet frem fra dybet, håber jeg Du vil gøre noget ved det for os alle, så store problem. ???

 6. Leif Haak siger:

  Det er mange penge i skattely, hvor skatte indtægten fra disse skattely kunne give mere rum for velfærd i kommunerne til ældre omsorg – folkeskolerne handicappede og flere varme hænder i omsorg. – trist udvikling for danskerne. Det er på tide, at skattely firmaer betaler deres skat, hvor pengene tjenes i Danmark. Man kan undres over liberale partier er så fodslæbende når det gælder skattely. Hvis f.eks. en kontanhjælps modtager får 100 kroner for meget lyder der store løve brøl fra konservative folkeparti – liberal Alliance – venstre og ikke mindst fra Dansk Folkeparti ( de riges parti).

  1. Poul E. Pedersen siger:

   Hvor vi alle naturligvis husker hvordan Socialdemokratiet da de havde regeringsmagten, solgte dele af DONG til et betændt skattelyfirma, mod befolkningens vilje. ??

   Hvorved Danmark gik glip af milliarder i skatteindtægter.
   Penge der kunne gøre godt på alle de områder Du så fremragende peger på.

   PS.

   Samme effekt ville det naturligvis have hvis man indskrænkede udgifterne til Migranterne her i kommunen. ??

 7. Per Mortensen siger:

  Jeg takker for opbakningen Poul E Pedersen.
  Jeg arbejder videre med sagen.

  1. Poul E. Pedersen siger:

   Tak, Per.

   Jeg vil følge Dit raid mod skattelyfirmaerne med betydeligt interesse.

 8. Stop3f siger:

  Kære Per
  Kunne du ikke starte med at svare på, hvorfor du som 3F fortaler laver hetz mod skattely, når 3F dokumenterbart selv har formuer gemt i skattely? Af Politikens artikler og dette link fremgår det klart:
  https://www.facebook.com/Meld.dig.ud.af.3f/photos/a.205281546178525.50273.147712298602117/1830942853612378/?type=3&permPage=1

 9. Elisabeth Troelsen siger:

  Det lyder ærligt talt en smule hult Per Mortensen. Hvordan forklarer du som fagforeningsmand, at Pension Danmark med 3F formanden i spidsen selv deltager? Siger du at politiken lyver?
  http://politiken.dk/paradisepapers/art6196175/Danskernes-pensioner-yngler-p%C3%A5-skattefri-%C3%B8er

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *