Kommunalbestyrelsens byggevoldtægt af Skovlunde
Debat Her den 8. november var jeg til vælgermøde i Skovlunde medborgerhus, alle partier deltog.

Under mødet, blev byggeplanerne for Skovlunde Midte lige løseligt berørt. Her fortalte borgmester Jesper Würtzen, at man forventede, at bygge op til fjerde-femte sals højde, for at få så stor udnyttelse af bygningerne til beboelse som muligt. Det var nok ikke lige det, vi havde regnet med. Det som projektet bliver fremstillet med på kommunens hjemmeside er tre etager, altså stuen, første, og anden sal. Men her ryger der lige to etager ekstra på.

Vejprojektet er ikke af hensyn til trafikmiljøet, men af hensyn til byggearealet, det er derfor vejindsnævringen er anlagt som den er. Vi mister vores Brugs og en del andre af vores tilbageværende butikker, samt vores P-pladser, jeg kan ikke se på planen hvor Brugs, butikker og P-pladser er henne. Men der er plads til Multihus og andre kommunale huse, som vil stå ubrugte det meste af året, hvor kun foreninger kan leje sig ind, men ikke for en eller flere borgere, der står uden for foreningslivet, der kunne tænke sig at lave enkelte arrangementer.

Hvad med restauranter, som kunne tiltrække kunder til bymidten. Området bliver ikke lukket op som vores ”kære” borgmester siger, men bliver en stor lukket klods, der vil slå alle besøgende i hovedet, når de kommer til området. Det samme vil ske oppe ved S-tog stationen. Her ønsker et samlet byråd også at der overbebygges med boliger.

Et andet projekt i Skovlunde er Sømosen, hvor man også vil overbebygge trods beboer protester. DTU kunne i stedet bygge et stort P-hus og bruge de resterende p-pladser til boliger. Var det ikke noget, i stedet for at ødelægge den sparsomme natur, vi har her i Storkøbenhavn.

Hvad med de almennyttige boligselskaber? Nogle af dem kunne nok presse en boligblok ind her og der uden at det kom til at virke overbebygget. Senest har man fået øjnene op for Telegrafvej 7 A-B, hvor der ligger en ubenyttet byggegrund, her kunne man bygge højt, da der i dette område er mange høje boligblokke. Der er også en nedslidt erhvervsbygning lige ved siden af, 5 A-B, som kunne bruges.

Til sidst. Hvor er vores lokalråd? Er det ikke meningen, at de skulle varetage vores lokale interesser? Eller er de bare rygklappere for borgmesteren og byrådet. Godt der snart er kommunevalg og valg til lokalrådet. Sæt ikke din stemme på dem du plejer men på dem der plejer dit lokalområde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *