Integration via krav – ikke kaffemøder
debat Den seneste tids debatter om integration har desværre vist, at mange af partierne i kommunen har en berøringsangst over for at stille krav til indvandrere og flygtninge – de snakker i stedet om kaffemøder, og det tror vi ærlig talt ikke virker.

I Venstre mener vi, at Danmark skal være åbent for dem, som kan og vil, og lukket for dem, som ikke vil – og det samme gælder for vores kommune. Flygtninge og indvandrere kan være en ressource, som kan bidrage positivt, men det forudsætter, at de kan og vil være en del af vores samfund, og at de vil deltage aktivt og bidragende.

Der er en stor overrepræsentation af ikke-vestlige indvandrere på overførselsindkomst/kontanthjælp, og derfor skal der gøres en ekstraordinær indsats for at få denne gruppe i arbejde. De, der ikke vil, skal fratages deres kontanthjælp.

Der skal ikke ske positiv særbehandling – vi skal derimod stille krav om, at flygtninge og indvandrere accepterer grundlæggende danske værdier som demokrati, ytrings- og religionsfrihed og ligestilling mellem kønnene.

Vi skal dog ikke tvinge nogen til at spise eller gå klædt efter særlige danske normer, men vi skal omvendt heller ikke acceptere, at der stilles krav om særbehandling for eksempel i forhold til mad i vores daginstitutioner eller særlige forhold for indvandrere i vore svømmehaller eller andre idrætsfaciliteter.

Vi skal heller ikke betale for, at børn af indvandrere og flygtninge undervises i deres forældres eller bedsteforældres oprindelige sprog, og derfor skal den gratis modersmålsundervisning afskaffes og i stedet skal der fokuseres på forbedring af danskkundskaber.

Unge indvandrere og flygtninge skal i uddannelse eller job og integreres bedre blandt andet via deltagelse i sports- og fritidsforeninger – de frivillige foreninger er vigtige her. Og endelig skal vi bruge alle de muligheder, vi har inden for lovgivningens rammer, til at bekæmpe bandekriminaliteten i Ballerup – også hvis dette medfører drastiske tiltag.

Integration skal ske ved at stille krav – ikke via kaffemøder.

1 kommentar om “Integration via krav – ikke kaffemøder”

 1. Poul E. Pedersen siger:

  For ligesom at belyse problemerne med Migranterne/flygtningene i Ballerup kommune, kunne der så ikke oplyses hvor mange det egentlig drejer sig om. ??

  Nu læser vi at Ellebo bygger lejligheder til at huse Migranter/flygtninge i. ??

  Ja men hvor kommer disse fra. ??
  Og hvorfor til Ballerup kommune. ??
  Der som bekendt i forvejen er belastet med tiltagende kriminalitet, fortrinsvis begået af personer med anden etnisk baggrund. ??

  Men igen: Hvor mange af dem har vi egentlig her i kommunen. ???????
  Og hvor mange kommer hertil indenfor det næste årstid. ???????

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *