I svigtede som ansvarlige voksne mænd
Debat Jeg skriver, da jeg for nyligt havde en oplevelse, jeg mener, kalder på vores alles opmærksomhed.

Jeg kom en lørdag formiddag, i følgeskab med min femårige datter, gående i Centrumgaden. På trappen ned mod stien til cykelkælderen, ved siden af biblioteket, udviklede et overfald sig.

To 12-årige drenge blev overfaldet af en gruppe unge drenge. Den ene dreng blev sparket ned af trapperne og efterfølgende sparket adskillige gange på kroppen, mens han lå skrigende på jorden. Overfaldet var åbenlyst, skete ved højlys dag, med andre forbipasserende i Centrumgaden.

Jeg forsøger, at råbe gruppen op og beder dem stoppe deres foretagende. Og her råber jeg Jer an. Jer, voksne mænd. Mænd i alderen 25-40 år. Jer, der stod foran grønthandleren. Jer mænd, der stod foran den kinesiske restaurant og røg cigaretter. Jer voksne mænd, som var cirka 10 personer. Jeg råber til jer, de har brug for hjælp! De bløder, kom og hjælp. Jeg siger, jeg er alene med et lille barn, kan I ikke hjælpe.

I vælger at forlade overfaldet, og gå ind, i hver sin butik. Ingen af jer kommer og hjælper, da jeg sidder med to grædende drenge på 12 år, som bløder fra hvert deres lille ansigt. Ingen af jer, kommer da hele gruppen på 15 personer kommer gående ad Centrumgaden for at fortsætte deres foretagende. Det gjorde politiet heldigvis.

I kommer ud af forretningerne, da forestillingen for alvor finder jeres interesse. Da politi og ambulance og forældre kommer, her kommer I. I kommer som små myrer frem af jeres feje skjul og stiller op på forreste række og iagttager.

Jeg mangler ord for min forargelse. I voksne mænd, som træffer valget ikke at hjælpe medborgere, der beder jer om hjælp, som vælger ikke at hjælpe de to unge, der bliver overfaldet. I svigter med et total fravær af voksent medfølende ansvar.

Jeg syntes, det er en meget kedelig adfærd at være så absolut fraværende i en situation der i den grad kalder på voksen og deltagende tilstedeværelse. Til min datter har jeg forklaret, at nogen voksne mænd ikke er rigtige voksne mænd, der tør hjælpe, når nogen råber på deres hjælp. De er drenge i en voksen krop.

Jeg håber, at voksne – mænd som kvinder – vil hjælpe med andet end at være tilskuere til en forestilling I ikke har købt billet til – for det klæder jer ikke!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *