Forslag til alternative placeringer af DTU-byggeri
Debat Ak ja, det er ikke de store visioner DTU, Ballerup Kommune og boligselskabet Freja har, med hensyn til at bygge tæt på det ellers fredelige område omkring Sømosen, beliggende mellem Herlev, Skovlunde og Ballerup.

De tre bygherrers fantasi går til at bebygge et friareal langs stien ved Sømosen og op til campus med op til 300 boliger for studerende og forskere, dagligvarebutik, cafe og motionscenter.

Når nu de tre bygherrer hader naturen af et sikkert godt hjerte, burde de bygge ude på selve Sømosen, midt ude i søen. Ingen bruger jo søen til noget, kun fisk, ænder, ræve, fugle, pindsvin og andre arter, oppe eller nede, har gavn af denne naturperle, vi mennesker har ikke, vi kan jo ikke gå på vandet.

Ved at bygge en campus-by, opført som Venedig, vil disse arter forsvinde og søen ikke ødelagt af fisk og dyrs efterladenskaber.

Vedligeholdelse af det vandområde og naturen omkring, der bliver tilbage, kan tilfalde det nye byggeri, til glæde for de offentlige myndigheder der har omkostninger i at pleje mosen og arealerne omkring denne.

Nok om det, men altså, det foreslåede byggeri på det planlagte naturareal foran campus, er for fantasiløst i forhold til vi snart alle værner om det grønne miljø. Skal projektet fastholdes, burde et så naturforstyrrende byggeri, og sikkert også støjforurenende, placeres ved Datastien op til campus eller omkring parkeringspladsen tilhørende campus op mod Datastien – endnu bedre mellem Lautrupvang og Terminalstien, hvor ingen mennesker alligevel går og nyder naturen.

Alle de her foreslåede steder har tilkørselsmuligheder allerede, og bus 350S tæt ved byggeriet, og det nye indkøbscenter. Området mellem Registerstien og Datastien er også et godt sted, da der er tilsvarende fantasiløse betonbyggerier, og hvor det nye campus projekt med supermarked sikkert ville falde fint ind.

Sidste spørgsmål fra mig er, hvorfor kan nogle mennesker ikke tåle der er natur områder, men have beton i stedet for, ja jeg begriber det ikke.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *