Et tab at ambulatoriet lukker
Debat Som en del af Region Hovedstadens budget for 2018-2021 er det blevet besluttet, at Ballerup Ambulatorie, blodprøver og EKG, beliggende Banegårdspladsen 7, 1 sal, 2750 Ballerup, lukker ultimo januar 2018.

Begrundelsen er en besparelse, da ambulatoriet ligger i lejede lokaler i det hidtidige Ballerup Postkontor, som på grund af ændringer i Post Danmark er blevet stærkt mandskabsmæssigt reduceret, og den resterende postfunktion flyttes til andre lokaliteter i 2018.

Ballerup Kommune ønsker at købe bygningen, i forbindelse med en planlagt total ændring af Banegårdspladsen, men borgmesteren i Ballerup har meddelt, at bygningen tidligst bliver rømmet om tre år.

De nærmeste prøvetagningssteder vil fra februar 2018 blive Herlev Hospital, Gentofte Hospital, Glostrup Ambulatorie, Lyngby Ambulatorie og Rødovre Ambulatorie. Øvrige muligheder fremgår af Region Hovedstadens hjemmeside.

For de hidtidige lokale kunder en væsentlig længere transporttid, med dårligere forbindelser, og ved anvendelse af hospitalerne en væsentlig længere ventetid. Ballerup Ambulatorie ligger centralt placeret ved en S-togstation og central busholdeplads og meget kort ventetid for prøvetagning.

De hidtidige udgifter til drift og personale ændres ikke, så der er kun tale om en besparelse i huslejen, og der må regnes med udgifter til etableringen og ændringerne.

Regionsrådet har tidligere meddelt, at der ikke skulle lukkes flere ambulatorier, blandt andet begrundet med, at opnå en god dækning og dermed en bedre service for brugerne, men denne holdning er åbenbart ændret.

Forslaget til lukning fremgår af et tilgængeligt notat af 16. august 2017 til Center for Økonomi (CØK), med afdelingernes indmeldte forslag til besparelser i budget 2018.

Lukningen af Ballerup Ambulatorie fremgår dog ikke af Region Hovedstaden, Budget 2018 – 2021, vedtaget af regionsrådet den 19. september 2017.

Taberne ved denne meget lille besparelse, bliver de kunder, der fra februar 2018 ville have anvendt Ballerup Ambulatorie.

2 kommentarer om “Et tab at ambulatoriet lukker”

  1. Karsten Kriegel siger:

    Kommunen har allerede købt posthusgrunden.

  2. Mogens Houman siger:

    Ja Karsten, det er korrekt, at Ballerup Kommune nu ejer posthuset og grunden. Center for Kommunikation ved Region Hovedstaden har fredag 2017-11-12 udmeldt, at lukningen af prøvetagningsfilial Ballerup tidligst vil blive gennemført 1. februar 2018, og Post Danmark har meddelt, at de flyttet medio 2018.
    Med Ballerup Kommunes planer for Banegårdspladsen, vil der (iflg. borgmesteren) først blive behov for rydning af posthuset mellem medio 2019 og 2020, så nu står kommunen med en tom bygning i måske op til 2 år, som kan blive mål for hærværk, besættelse m.v. Region Hovedstadens planer om lukning/flytning af prøvetagningsfilial Ballerup, har været påvirket af en opfattelse af, at rydning af posthuset ville komme tidligere.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *