Ø: »Et hold, der holder«
kv17_rådhuset_13.jpg
Kan det virkelig passe. Det kunne det. Enhedslistens Ali Abbasi var lettet og jublende glad, da valgresultatet tikkede ind på valgnatten. Foto: Flemming Schiller
KV17 Enhedslisten endte med status quo og fik altså to mandater i den nye kommunalbestyrelse. Stemmeslugeren Mette Hedegaard er væk, men gruppeformand Ali Abbasi fortsætter med sin nye makker.

Det kan godt være, at nogen på venstrefløjen måske frygtede, hvordan det ville gå for Enhedslisten ved valget efter gruppeformand og stemmesluger Mette Hedegaard trak sit kandidatur tidligere på året. Men det viste sig, at de ikke havde noget at frygte. For det blev igen til to mandater for Enhedslisten, denne gang med Ali Abbasi som spidskandidat. Resultatet glæder den nye gruppeformand rigtig meget.

»Det blev til to mandater og det glæder mig rigtig meget. Hvis vi tager valgforbundet med SF med, så blev det til tre mandater og det er helt optimalt for os. Jeg havde på intet tidspunkt regnet med, at Enhedslisten kunne få tre mandater, så den gruppe vi har nu er optimal,« siger Ali Abbasi, som også ser frem til samarbejdet med SF såvel som sin nye makker i gruppen, Stine Rahbek Pedersen, der tidligere har været vikar i kommunalbestyrelsen.

Skal markere os

»Vi har fået et hold, der holder. Jeg har haft et rigtig godt samarbejde med Mette Hedegaard og jeg ser frem til min nye makker, Stine, som jeg jo kender ganske udmærket. Desuden vil jeg også se frem til et samarbejde med SF og at være en synlig opposition, der skal markere vores synspunkter. Vi vil samarbejde på tværs af partiskel, men vi vil også være synlige og råbe op. Vi skal stadig være dem, som siger noget i salen,« siger Ali Abbasi.

Han mener også, at der generelt er en god stemning i salen som muliggør et bredt samarbejde, også mellem oppositionens partier.

»Der er et godt klima og vi har det rigtig godt med resten af oppositionen. Så vi lægger da op til at finde fælles fodslag med resten af salen og på alle fløje. Så det handler om både at markere sig og vores synspunkter, men også om at skabe en fælles forståelse i hele salen,« siger Ali Abbasi.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *