Den mobile behandlingsbus
debat En af Region Hovedstadens store virksomheder bor i Ballerup Kommune.

Dejligt at Ballerup Kommune giver plads til store virksomheder, som både er med til at sikre og hjælpe borgerne, i tilfælde af eventuelle store ulykker og eventuelle katastrofer i hele Regionen, som forhåbentlig ikke kommer.

Det er også vigtigt at disse store virksomheder, er med til at skabe arbejdspladser i nærområdet. Den Præhospitale Virksomhed, der udover vagtcentralen og akuttelefonen 1813 også har nogle de forskellige køretøjer, der kører ud til de borgere der har brug for hjælp, stående.

Lige fra Sociolancen (bemandet med både sundheds- og socialfaglige medarbejdere, som køre i København), psykiatri-ambulancen, akutlægebiler og ikke mindst, de to nyeste skud på stammen akutberedskabets mobile behandlingsbusser, med op til 40 behandlingspladser, når den eventuelt kommer i aktion.

Da jeg lørdag den 4. november var på vej til et socialdemokratisk valgarrangement i Præstevænget, kom jeg på Vestbuen til at køre bagved den ene af de mobile behandlingsbusser. Jeg måtte bare se, hvor den kørte hen. Som sagt så gjort. Vi endte på Telegrafvej, hvor jeg traf to mennesker, der er tilknyttet Den Præhospitale Virksomhed.

Peder, der er læge, kørte den mobile behandlingsbus, på sin sidste ’’prøvetur’’, inden han skulle have sin første vagt om natten, hvor han kunne sætte sig i venteposition. Men først skulle Peder lige igennem den obligatoriske checkliste, for sikkerheden skal være i højsædet hele tiden i tilfælde af ’’udrykning’’. Forhåbentlig sker der ikke nogen af de ulykker, så Peder skal i aktion.

Region Midt, har været på besøg i Ballerup, og det blev sagt af en, hvis der kunne skabes interesse i hele Danmark, ville det måske munde ud i fælles indkøbsaftaler, hvilket vil være til gavn for borgerne, men også for økonomien.

Norge, Sverige, England og Tyskland har også vist interesse for vores Behandlingsbusser.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *