C: Den grønne revser
kv17_rådhuset_42.jpg
Oppositionen skal have kant og sørge for at markere sig, mener Konservatives nye mand i kommunalbestyrelsen, Allan Kristensen. »De røde banker jo ikke sig selv,« siger han. Foto: Flemming Schiller
KV17 Konservative fastholdt deres mandat og det er nu Allan Kristensen, der skal løfte arven efter den til tider rapkæftede Martin Jonassen. Det ser ud til, at han vil gøre en dyd ud af at følge den tradition.

En af de politikere, der virkelig gjorde sig bemærket for sin bramfrie tone og sin fastholdelse af at være i opposition, var den konservative Martin Jonassen, der sad i to perioder – den sidste periode alene. Trods det gav han aldrig op og kæmpede ene mand mod ’overmagten’, hvilket også kostede, når det kom til at indgå forlig. Ved dette kommunalvalg havde han valgt ikke at genopstille og derfor skulle en ny løfte opgaven, hvis liste C bibeholdt sit mandat.

Det gjorde de, og vælgerne bestemte, at det er spidskandidaten Allan Kristensen, der nu skal sidde i den varme stol.

»Jeg er rigtig glad for valget og for at vi fik fornyet vores mandat. Jeg kunne da godt have tænkt mig at få en kollega med ind, for nu er det mig, der har røven i klaskehøjde, men sådan er det. Jeg er klar til det og kan godt stå inde for den stil, som Martin lagde. Jeg vil fortsætte den, for de røde banker jo ikke sig selv. Det skal nogen gøre og det kan da godt være, at det bliver mig. Det er vel oppositionens pligt,« siger Allan Kristensen og lægger dermed allerede op til at fortsætte den friske stil og være ’’klassens frække dreng’’.

Der skal være kant

Allan Kristensen har efter eget udsagn lært en masse i valgprocessen, også selvom han rent faktisk var bortrejst meget af tiden op til selve valget. Han var som salgschef indenfor produktionsmaskiner, udsendt til Dubai i 14 dage lige op til valget. Men jobbet og hans generelle indgangsvinkel til livet gør ham også robust og i stand til at håndtere det pres som kommer, når man skal håndtere et stressende job og samtidig være politiker ved siden af.

»Jeg har lært en masse og har fulgt med på sidelinjen længe, så jeg ved lidt om, hvad der rører sig i kommunen. Jeg kommer selvfølgelig for at samarbejde, men jeg skal også gøre vores politik synlig. Det betyder, at jeg kommer til at banke på deres ømme tæer. Men det bliver også hårdt, når man er alene på skansen, det er klart. Men det er vigtigt, at der kommer noget kant og jeg er vant til det,« siger Allan Kristensen og fortsætter:

»Jeg er skilt to gange og har to børn. Jeg arbejder som ’area sales manager’ i blandt andet Mellemøsten og Afrika, så jeg er vant til at tage tævene. Jeg ved godt, at det kommer til at kræve noget at sidde alene, men jeg kan godt lide, at der er fart på, og vælgerne har valgt mig til at vise partiets politik og det vil jeg gøre – med kant,« siger Allan Kristensen, der nu vil evaluere valget og se, hvordan han bedst muligt kan finde en fælles agenda med resten af oppositionen.

»Det er mit ønske at oppositionen kan være samlet og vise sig, så det vil jeg meget gerne arbejde for. Og så ellers samarbejde, når det er nødvendigt, men samtidig være klar i spyttet på vores egen politik. Det bliver en spændende periode,« siger Allan Kristensen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *