Ballerup – en kommune i vildfarelse
debat Ballerup Kommune har ingen kompetencer på naturområdet. Uden forståelse er det let at ofre naturen - det billige skidt.

Man kan ikke have tiltro til kommunens forvaltning af naturen i forbindelse med byggeriet ved Sømosen.

Det kan dokumenteres. På kommunens side om campus (ofte stillede spørgsmål) skriver kommunen således:
»Hvordan tilgodeser man dyrelivet i dag? Bevoksningen i det grønne område bliver klippet to gange om året, som de fleste andre af Ballerup Kommunes grønne arealer. Klipningen tilgodeser det almindelige dyreliv.«

Biologisk forkert og ren vildledning, der viser, at kommunen ikke forstår naturen og dermed lever i en vildfarelse om at den er grøn.

Kør ud med en kæmpe slåmaskine, så siger det sig selv, at man slår utallige dyr ihjel – ikke bare fredede padder, men også alt hvad der lever i vegetationen af edderkopper, insekter med mere. Man fjerner alle blomstrende planter det vil sige levesteder og føde til bier og andre bestøvende insekter – en dyregruppe, som går tilbage i disse år af netop denne grund.

Ingen planter betyder ingen edderkopper og insekter med mere – og dermed ingen fugle om sommeren. Uden blomstrende planter kommer der heller ikke frøproduktion og fuglene har ikke noget at leve af om vinteren.

Vildfarelsen går også på, at kommunen ikke vidste, at den slåede vegetation ikke opsamles, hvilket den burde. Og på DTU-mødet for nylig sagde biolog-konsulenten også, at der maksimalt burde slås én gang og helst slet ikke.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *