Svar om fjernvarme
Debat I sidste uge spurgte Birgit Hansen, om Ballerup Kommune satser på fjernvarme. Det korte svar er ja.

Ballerup Kommune har lige godkendt en ny klimaplan, hvor udrulningen af fjernvarme og andre grønne energiformer spiller en central rolle i vores mål om at reducere C02-udledningen med yderligere 10 procent inden 2021.

Ballerup Kommune har fordoblet omfanget af fjernvarme gennem de seneste cirka ti år ved at omlægge fra naturgas til fjernvarme. Denne omlægning er et led i Ballerup Kommunes klimastrategi, og kommunen har stort fokus på at fortsætte denne udvikling.

Lovgivningen kræver, at der er væsentlige samfundsøkonomiske fordele, før varmeforsyningen kan ændres fra naturgas eller olie til fjernvarme. På nuværende tidspunkt er der samfundsøkonomisk ikke tilstrækkelige fordele ved at udbygge fjernvarmen til parcelhusområder. Det forventes, at lovgivningen vil blive ændret som led i ønsket om omstilling til bæredygtig energiforsyning. Det glæder vi os til. Det kommer til at betyde, at vi igen kan prioritere en udbygning af fjernvarmen.

1 kommentar om “Svar om fjernvarme”

  1. Thomas Kruse siger:

    Ak ja. Boligejerne er som sædvanlig retsløse i Ballerup Kommune. Først skal jeg betale 100.00 kroner til en spildevandsplan, som kommunen burde have sparet op til igennem de sidste 40 år. Allerede i 1980 og 1981 stod store dele af landet under vand, men stat og kommuner gjorde intet for at afbøde virkningerne af fremtidige voldsomme regnskyld. Man skubbede problemerne foran sig, indtil en ny lov gjorde det muligt at smide udgifterne over på grundejerne. Og nu vil man selvfølgelig gøre det samme med fjernvarmen. De 40.000 kroner som jeg har investeret i et nyt naturgasanlæg kan så skrives på tabskontoen. Tak for ingenting til de kommunale bureaukrater.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *