Svar om demens
debat Under overskriften ’Hvad med de demente’ bragte Ballerup Bladet i sidste uge læserbrev fra Michael Jensen, kandidat for Dansk Folkeparti (O) til det forestående valg til Kommunalbestyrelsen og til Region Hovedstaden.

Michael Jensen deltog i debatmødet ’Giv psykiatrien din stemme’ den 10. oktober på Ballerup Bibliotek. Jeg var debatmødets ordstyrer.

I sit læserbrev udtrykker Michael Jensen sin forundring over, at ingen af de inviterede debatører i deres oplæg, talte om den gruppe af mennesker, der er ramt af demens – og således forholdt O’s egen spidskandidat Birgitte Dahl sig da heller ikke til demensområdet. Men det har sin forklaring.

Demens er et utrolig vigtigt område, men det var ikke det område kandidaterne/lokalpolitikerne i debatpanelet var inviteret til at tale om denne aften. Ej heller var der i de offentlige opslag om mødet lagt op til, at demensområdet var på dagsordenen. Det er forklaringen.

Mødet var planlagt og blev gennemført i et samarbejde mellem lokalforeningen SIND, Bedre Psykiatri, Headspace og Frivillighedsrådet. Fokus var psykisk sårbarhed og psykisk sygdom og sindslidelser. Psykiatriområdet har bestemt sine udfordringer og behov for også at få sit fokus.

Cirka 50 procent af befolkningen er direkte eller indirekte i berøring med området. Også her gælder, at rammes et familiemedlem, ja, så rammes hele familien. Alle kan blive ramt: børn, unge, voksne og ældre – på tværs af social- og kulturel baggrund.

Demens betragtes som en folkesygdom. Antallet af borgere, som rammes af demens er i stigning og dermed rammes også flere pårørende.

Demensområdet fortjener sit særlige fokus og egen dagsorden i for eksempel et debatmøde målrettet området. Demensområdet vil indgå som en del af de opgaver, det kommende Psykiatriråd skal arbejde med.

1 kommentar om “Svar om demens”

 1. Michael Jensen siger:

  Kære Connie.
  Nu er dette jo ikke et angreb på selve debatten, som jeg iøvrigt var meget glad for.

  Men mener demens ville have sin fulde berettigelse, da et par af debatemnerne handlede om omsorgssvigt i eget hjem samt indragelse af pårørende. Derfor var jeg en glad mand, da Lolan kom med en kort bemærkning omkring demens i sin afslutning, efter hun havde været så sød og sætte sig ved mit bord. Der snakkede vi om demens og udfordringerne vi må forvente.

  Vil til sidst komme med en stor ros for dette arrangement, som har givet mig ny information omkring de udsatte i vores kommune.

  Michael Jensen : Dansk Folkeparti Ballerup.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *