Reddede treårig fra druknedøden
redningsmand1.jpg
Brandmand på Ballerup Brandstation, John Lindholm (tv) fik i sidste uge overrakt Sophus Falcks Mindelegat af områdeleder Finn Heise for at have reddet en tre-årig dreng fra at drukne i et havebassin. Foto: Foto: Falck.
Redning Lokal brandmand hædret for at have genoplivet en lille dreng, der var druknet i et havebassin til en fødselsdagsfest.

Brandmand på Ballerup Brandstation, John Lindholm, blev i sidste uge hædret med Sophus Falcks Mindelegat efter, at han sidste år reddede en treårig dreng fra at drukne i et havebassin.

Den 43-årige brandmand var til en privat fødselsdagsfest, da han og hans svoger får øje på, at der ligger noget i havebassinet.

»Det viser sig at være en dreng, og min svoger får hevet ham op af bassinet. Han er livløs og helt blå, og der er heller ikke hverken respiration eller puls,« fortæller John Lindholm, der går i gang med at give drengen hjerte-lunge massage og kunstigt åndedræt.

»Der går tre, fire minutter så kommer der overfladisk puls på ham, så jeg fortsætter, og jo længere tid, der går desto fyldigere puls får han. I mellemtiden er der blevet ringet til 112, og da politi, ambulance og lægehelikopter ankommer, er han lige på vippen til at vågne, og da han kom op i helikopteren, begyndte han at græde,« husker Poul Lindholm, der kunne overlade den videre behandling af den lille dreng til lægehelikopteren, der fløj drengen til Rigshospitalet.

Medalje for indsatsen

I sidste uge blev Poul Lindholm så begavet med diplom, medalje og 5.000 kroner for ved en festlighed på brandstationen, hvor områdeleder Finn Heise blandt andet sagde:

»I Falck forventes alle at udføre et ekstraordinært arbejde, uden at det som sådan betragtes som heroisk. Men i tilfælde som dette, hvor Poul Lindholm har ydet en ekstraordinær indsats i privat sammenhæng, og helt tydeligt overgår forventningerne – og handler helt efter Falcks værdier – er vi glade for at kunne anerkende hans flotte indsats med tildelingen af Sophus Falcks mindelegat med medalje.«

Selv om Poul Lindholm er glad for erkendtligheden, er han mest glad for, at den lille dreng i dag er i live og ikke har mén efter ulykken.

»Jeg er generelt et ydmygt menneske, og selvfølgelig er det rart at få en anerkendelse for noget, der går lidt ud over det sædvanlige. Men jeg handlede naturligt, og for mig er den største glæde, at drengen overlevede og har det godt,« siger Poul Lindholm.

For en god ordens skyld skal det nævnes, at bemeldte havebassin allerede blev tømt og fyldt op med jord dagen efter ulykken.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *