Pullertløsning i gågaden
debat Vores nuværende borgerrepræsentation har nu vedtaget en uforholdsmæssig dyr pullertløsning i Centrumgaden for at stoppe kørsel i gaden.

Sidste weekend var jeg en tur rundt i danske byer, og jeg kan godt se, at andre kommuner også er kommet på den idé at installere pullertløsninger ved indkørslen til gågader.

Det virker på mig som et uhensigtsmæssigt dyrt modefænomen på et formentlig forbigående problem. Ved besigtigelse af selve skiltningen ved Centrumgaden slår det mig, at denne faktisk slet ikke er tydelig og entydig nok.

Det er kommunens opgave at sørge for at skiltningen er tydelig nok. Jeg mangler et ’indkørsel forbudt skilt’. For eksempel det runde skilt med et billede af en motorcykel og en bil på hvid baggrund med en fed rød streg over.

Var det ikke en idé at få gjort skiltningen tydeligere suppleret med lidt politi og kameraovervågning og få fat i bøllerne, inden der ofres millioner på en vedvarende, unødvendig og uhensigtsmæssig dyr pullertløsning?

Jeg synes, at borgerne i Ballerup og læserne af dette indlæg skulle køre en tur forbi Centrumgaden og danne sig deres eget indtryk af skiltningen ind til Centrumgaden. Er det virkelig en milliondyr pullertløsning, der er brug for?

Som supplement vil jeg give Mette Bramsbye under overskriften ”Ballerup er et trafikhelvede” i Ballerup Bladet i sidste uge fuldstændig ret i hendes betragtninger. Vores nuværende borgerrepræsentation har på dygtig vis formået fuldstændig at besværliggøre infrastrukturen til og fra vores bydel.

10 kommentarer om “Pullertløsning i gågaden”

 1. Ove Ginness siger:

  Kære Steen Normind,
  Jeg nøjes ikke med at køre forbi Centrumgaden, jeg BOR i gaden og kender udmærket skiltningen, som jo virker for langt den overvejende del af borgerne. Det er dem, der er både “skilte- og læseretarderede” og samtidig allergiske over for autoriteter, der udgør problemet og dermed faren for de gående.

  Så over for dem, der jo altså bare ikke VIL rette sig efter reglerne, er det totalt ligegyldig hvilke og hvor mange skilte og med hvilke påskrifter og farver, der opsættes – det vil ikke ændre et kvidder! P-vagter og politi ses meeeeget sjældent i gaden.

 2. O.Jensen siger:

  Måske er der nogen af de opstillede der vil arbejde for, at vi får nærpoliti stationen tilbage.
  Som Ove Ginness påpeger er det sjældent vi ser skyggen af politiet .

  1. Helle Tiedemann siger:

   Det har vi faktisk ikke meget at gøre med. Vi må tale med justitsministeren. Der er et lille lyspunkt. Til morgen hørte jeg i radioen at det kunne blive lovligt at videoovervåge. Måske kunne vi ad den vej komme af med både ulovlig kørsel og bandekriminelle.
   Pullertløsning er den bedste løsning i vores situation. Det er dyrt og ærgerlige penge, men desværre nødvendigt.

   1. Ove Ginness siger:

    Helle Tiedemann,

    Du hører tilfældigt nogle sige i radioen, at det “kunne blive lovligt at videoovervåge” – og hvad skal vi så bruge dine lytterevner til i den sammenhæng? Og din mening om, at det måske også vil kunne forhindre bandekriminelles hærgen, er da rystende naiv.

 3. Jesper Mohr siger:

  Nu bor den kære Steen Normind jo så i Skovlunde og virker absolut ikke som om at han har den ringeste ide om omfanget af problemet i gågaden. De folk som kører i gågaden er revnende ligeglade med skiltning – har en enkelt gang henvendt mig til en ung herre som var ved at køre mig ned i gågaden og sandelig om ikke jeg blev tilbudt et par på skrinet som tak for at gøre ham opmærksom på dette.

  Pullert løsningen er den eneste virkbare løsning og det er på tide at den bliver indført!

  1. Helle Tiedemann siger:

   Og den er hastigt på vej

 4. Karsten Kriegel siger:

  Jeg tror alle ønsker mere politi, men det er ikke noget, som Kommunalbestyrelsen kan beslutte.

 5. kim pedersen siger:

  Hej Steen
  Hvis du er kaffetørstig er du velkommen til, at trække dig ud af din rolige villavej i skovlunde og komme her par timer en aften. Så tror jeg du får et helt andet syn på tingene. På afstand kan du ikke sidde og gøre dig klog på noget du ganske enkelte ikke har en ide om.
  Jeg skal bare nævne lidt for dig.
  Jeg ramt af bil med baby på armen. Ældre herre fik par flade da han bad nogen ikke stoppe med at køre, men køre langsomt. Middelaldrene mand ramt af bil, med to brækkede arme til følge. Bil noget at bremse da to årig barn løb ud foran bil i GÅGADEN. Konstant mellem 3-5 biler parkeret i gågaden på broen i aftentimerne. Ikke under 100 gennemkørelser på en aften. 4 flyttet pga. samling af unge ved deres biler i aftentimerne, tør ikke gå ned i gågaden. En und pige og hendes mor kommer ikke længere og hjælper deres mormor/mor med madlavning , vask og lign. Tør ikke passere. Mor/mormoren flyttet på værelse væk fra sin lejlighed. Det så bare et mindre udsnit.
  Mener du seriøst at skilte hjælpe ? Og når du nu har været her, kan du vel ikke være i tvivl, at skiltningen tydeligt siger gågade eller ?
  Så sid du bare i dit villakvarter og klog dig. Ja løsningen er psykopatdyr. Men havde den været ok på Hasselvej? Har løsningerne med trafikchikaner i jeres villakvartere været gratis?

 6. kommunalbestyrelsen kan beslutte sammen med folketinget om at få en bemandet lokal politistation,
  dette ville sikre borgernes tryghed .

  Da i allerede i forvejen var med til at sørge for at få det lokale fjernet i samarbejde med folketinget.

  jeg har tidligere givet jer svaret og i vil ikke tage ansvar.

  det er for ringe !!

  MVH PartiFormand Daniel Thillerup
  denborgerligefrihed

 7. O.Jensen siger:

  Der er totalt politisk mangel på interesse for at få etableret en politi station i ballerup .
  Det er tankevækkende og ubegribeligt .

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *