Lokal gruppe kæmper for afghansk familie
bryllup-Irshad-og-Mariam.jpg
I går lørdag blev Irshad og Mariam gift i Ballerup - her er de sammen med gruppen af lokale, der kæmper for parret - og derfor naturligvis også var med til bryllup. Foto: Privatfoto
opholdstilladelse En afghansk flygtningefamilie fra Ballerup bliver snart splittet i to, hvis det står til Udlændingestyrelsen, der har givet den gravide Mariam Rafiq afslag på familiesammenføring, mens hendes mand og 1½-årige søn gerne må blive i Danmark.

En stor gruppe lokale politikere og repræsentanter for forskellige foreninger og fællesskaber i Ballerup er gået sammen i en arbejdsgruppe med det ene formål at hjælpe en afghansk flygtningefamilie fra Ballerup.

Familien er kommet i den ulykkelige situation, at den gravide mor Mariam Rafiq har fået afslag på familiesammenføring og skal forlade sin mand Irshad Ahmad og deres fælles 1½-årige søn i Danmark.

Familien var ellers faldet godt til i Ballerup og havde netop, grundet den snarlige familieforøgelse, fået ny lejlighed, hvor de glædede sig til at flytte ind 1. december i år. Ligesom Irshad er blevet optaget på Københavns Universitet, hvor han skal ind og læse medicin til februar.

Men mandag i sidste uge fik de et brev, der hev tæppet væk under dem.

Læs også: »Det ville være nærmest umuligt for os at kæmpe denne kamp alene«

Fætter og kusine

’Afslag på familiesammenføring,’ lyder overskriften på det 14 sider lange brev fra Udlændingestyrelsen, der først på engelsk, dernæst på dansk gør det klart, at Mariam ikke kan få opholdstilladelse i Danmark og skal forlade landet senest 16. oktober 2017.

Begrundelsen er, at Mariam og Irshads ægteskab ikke kan anerkendes efter dansk ret, da Mariam var under 18 år, da de blev gift. Hun var nemlig kun 17 og Irshad 20 år, da de blev gift i Afghanistan i 2009.

Dernæst har de i følge styrelsen ikke ’haft et fast samliv af længere varighed’ og så sætter Udlændingestyrelsen også spørgsmålstegn ved, hvorvidt ægteskabet er indgået frivilligt, da de er fætter og kusine: ’Du og Irshad Ahmad er nært beslægtede eller i øvrigt nærmere beslægtede, og det anses derfor for tvivlsomt, om ægteskabet er indgået eller samlivet etableret efter begge parters ønske,’ lyder det i brevet.

Det er en ’formodningsregel’ i udlændingeloven, der betyder, at ægteskab mellem slægtninge – som for eksempel fætre og kusiner – i udgangspunkt gør det tvivlsomt om ægteskab er indgået frivilligt.

Irshad Ahmad flygtede fra Afghanistan i 2011 og fik opholdstilladelse i Danmark i 2012. Mariam rejste til Danmark og søgte asyl i 2015, hvilket hun fik afslag på året efter. I mellemtiden blev Mariam og Irshad forældre og sønnen, der i dag er halvandet år gammel har opholdstilladelse i Danmark som familiesammenført med sin far.

I juni i år søgte Mariam så også om familiesammenføring – og det er denne ansøgning hun nu har fået afslag på.

Umenneskelig behandling

I Ballerup er gruppen omkring den lille familie meget ulykkelige og uforstående over afgørelsen fra Udlændingestyrelsen.

Med i gruppen, der blandt andet tæller flere lokalpolitikere og repræsentanter fra Frivillighedsrådet, Dialogforum, Venligboerne og Møllens Venner, er den radikale spidskandidat, Lene Knüppel Andersen, der er medunderskriver på et brev til borgmesteren, hvor de beder om hans hjælp til at bringe sagen videre til Mette Frederiksen på Christiansborg.

»Vi synes, det er helt urimeligt, når de er både gift og har fået barn sammen,« siger hun og fortsætter:

»Far og søn må gerne blive i landet, men moren, som er gravid, må ikke. Det er da en helt umenneskelig behandling af en familie.«

Samtidig er det også nedslående, mener gruppen, at en lille familie, der tilsyneladende gør alt for at falde til i landet, ikke kan få lov at blive.

»Irshad er jo en rollemodel og har gjort alt det rigtige. Han er kommet ind på lægestudiet og har gjort en aktiv indsats her i kommunen, hvor han blandt andet er med i Dialogforum,« fortæller Lene og tilføjer:

»Det virker bare helt absurd.«

Lene Knüppel Andersen fortæller samtidig, at hun ved, at sagen er sendt videre til socialdemokraterne Mette Frederiksen og Dan Jørgensen samt Enhedslistens Johanne Schmidt-Nielsen, ligesom hun selv har kontaktet den radikale partitop på Christiansborg, hvor Sofie Carsten Nielsen har sendt spørgsmål om sagen til udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg.

Om nogen af disse kan eller vil gøre noget, for at hjælpe den lille familie fra Ballerup er dog uvist.
Til gengæld har gruppen, der støtter den afghanske familie her i Ballerup, fået fat på en advokat, der har kastet sig hurtigt over sagen og sendt en hasteklage til Udlændingenævnet, hvilket de håber kan få genåbnet sagen.

Bryllup i byen

»Det positive i denne historie er, at der er så mange, der gerne vil hjælpe Mariam og Irshad,« tilføjer Lene Knüppel Andersen.

Foreningen Møllens Venner har sat en indsamling i gang for at hjælpe parret med advokatomkostningerne, der risikerer at løbe op i mange tusinde kroner.

For at markere, at de altså er gift – og det ganske frivilligt fra begge parters side – besluttede Mariam og Irshad at lade sig vie endnu engang her i weekenden. Lørdag gav de hinanden deres ’ja’ på Ballerup Rådhus, hvor kommunalbestyrelsesmedlem Musa Kekec stod for vielsen – og naturligvis var alle vennerne fra Ballerup med.

Hvad der præcis kommer til at ske mandag den 16. oktober, hvor Mariam efter Udlændingestyrelsens afgørelse skal forlade landet, ved vi endnu ikke.

14 kommentarer om “Lokal gruppe kæmper for afghansk familie”

 1. Poul E. Pedersen siger:

  Nu var det vel ikke for smart at kvinden blev gravid når fremtiden var så usikker. ??

  På den anden side er det jo velkendt at en familiesammenføring går nemmest igennem når der er graviditet inde i billedet. ??
  Er dette mon også tilfældet her. ???

  PS.

  Rettelse: Det er vel ikke flygtninge vi her taler om ??
  Men Økonomiske migranter der søger det opholdstilladelse i det land hvor bistandshjælpen er størst de fleste ting gratis, alt sammen.
  Takket være vore regeringers naive flygtningepolitik.

 2. Musa Kekec siger:

  – det er sjældent jeg har mødt så mavesur en person som dig Per, der altid er utilfreds og kun ser problemer her, der og alle vegne.

  Vi har en familie her, der prøver at indordne sig vores forhold herhjemme med fokus på uddannelse og beskæftigelse. Manden har lært sproget og er klar til at bidrage til vores fælles velfærd. Du er i dit uanstændige hjørne igen frem for at komme med saglige argumenter – det siger en del om dit livssyn og perspektiv. Fred være med det – der er plads for Loke såvel som Thor.

  Mh
  Musa

 3. anna winther siger:

  Hej Per
  Nu er det jo sådan at parret at et barn i forvejen. Så om hun er gravid eller ej gør ingen forskel i sagsbehandlingen.
  Det er tydeligt at du ikke ser noget potentiale i mennesker der kommer her.
  Og hvem er du der kan vurdere om nogle er flygtninge eller migranter ?
  Jeg tror nærmere det er udtryk for et valg du træffer for at dit opstød kan blive større i dit opslag.
  Det er vel nok trist.
  Mh
  Anna

  1. Poul E. Pedersen siger:

   Til orientering:

   • en flygtning er en person, som risikerer vold og forfølgelse i sit land og derfor ikke kan sendes tilbage.

   • en migrant er en person, som har forladt sit hjem, for at opnå bedre levestandard.

 4. Poul E. Pedersen siger:

  Om jeg eller andre er mavesur, glade eller andet er helt ligegyldigt.

  Artiklen handler om en berettiget afslag af familiesammenføring til en økonomisk migrant.
  Og mit indlæg handler om at vi ikke vedvarende skal give opholdstilladelse til migranter, idet vore udgifter til dette migrant-cirkus tapper landets økonomiske resourcer med deraf følgende forringelser af hjælp til de Danske borgere der gennem et helt arbejdsliv har givet til vor fælles kasse og derfor forventer hjælp hvis behov opstår.

  Da Danmark ikke er et indvandre land, er det derfor helt korrekt at afvise familiesammenføringen.

 5. Jette Weicher siger:

  Hej Poul
  Det er jo typisk, at man bliver angrebet på sin person, når man ikke er enig omkring deres ønsker med, at vi hele tiden skal tage imod nye udlændinge med åbne arme.
  Disse såkaldte venliggrupper, som vil have, at vi skal tage imod flere og flere udlændinge, er tydeligvis fuldstændigt ligeglade med, hvad disse udlændinge gør mod vores skønne land og det ENGANG så brugbare velfærdssystem, som vores hårdtarbejdende forfædre kæmpede for at skabe. Og de værdier og de levemuligheder, som engang gjorde, at der var meget færre fattige og hjemløse i Danmark.
  Men hvis du tænker på, hvem der er i overflod af i disse grupper, så er det jo også udlændinge. Ergo udlændinge, som vil have flere udlændinge hertil. Muligt disse udlændinge har dansk statsborgerskab, men det gør dem absolut ikke til danskere. Og så danskere som Anna Winther (og Lene Knüppel m.fl), som mener at vide, at der er potentiale i disse mennesker. Jeg kan bare tænke, om hun lukker sine øjne, når hun bevæger sig rundt i samfundet. Kan hun da ikke se, hvem det er, som ikke laver en pind for at styrke vores samfund! Hvem det er, som skaber problemer for vores demokrati, vores kultur og vores danske værdier og normer, og levemuligheder, fordi de ganske enkelt ikke VIL leve under at være danskere og bidrage som danskere. Og hvem der intet laver, men blot er gode til at ynke, så man kan få pension og gå hjemme på trods af, at man ikke fejler noget som helst. Jeg kan kun sige: FÅ NU STYR PÅ FAKTA!!! Se, hvad det er der sker med og i vores samfund og ikke kun i jeres egne små blomsterhaver.
  Det falder mig for, at dette par på så kort tid tydeligvis har taget godt for sig af vores velfærdssystem, nemlig ved at have FÅET flere boliger, og nu en større en, fordi mandens kusine, nå nej, kone, er gravid IGEN, indenfor kort tid. Hmmmm!!!!! Men hvad med vores unge, som har svært ved at få boliger, og som det stod for nyligt i Ballerup Bladet, unge, som står uden bolig, når de er færdige med at studere og skal aflevere deres studieboliger tilbage. Disse unge bliver ikke båret frem og hjulpet til ny bolig. Her er det klar-jer-selv-princippet. Men vores unge skal jo netop ud og BIDRAGE til samfundet. Det er bare svært at gøre uden en bolig. Og her falder det mig for, at det da er fint, at manden åbenbart har lært dansk, men det har hans kusine, nå nej, kone, åbenbart ikke, på trods af flere år i Danmark. Jamen det ser jo så ud til, at hun bliver blot endnu en i rækken af fødemaskiner, som det danske samfund skal poste penge i, fordi hun IKKE kommer UD i det danske samfund og kommer til at interagere med danskere, så hun kan lære at forstå OG værne om den danske kultur og værdier, eksempelvis, hvordan det danske demokrati og ligestilling fungerer. Det er åbenbart bedre at betale penge til sådan en hjemmegående fødemaskine end at sørge for, at der bliver hurtigere plads til vores ældre på plejehjemmene.
  Hvordan kan Irshad være en rollemodel, når han gifter sig med sin kusine, som er direkte afskyeligt, og han flygter og efterlader hende i Afghanistan, meget mandigt, så han risikerer, at noget sker hende, fordi nogen skal de syge sataner dernede jo hævne sig på, men hun er så “heldig” at klare den. Han skaffer ikke selv bolig med mere, men bliver båret frem…. Listen er lang… Hvordan kan man være så fraværende at kalde ham for en rollemodel. Det giver ingen mening. Muligt, at han skal til at studere til læge, men hvis han ikke får sin kusine, nå nej, kone, ud i det danske samfund, så kan jeg ikke se, at han er andet end en rollemodel for deres gamle livsstil i Afghanistan. Det har intet med at være dansk at gøre, at holde sin kone hjemme, væk fra at lære om det danske samfund og liv. Og tænk, at “vi” endnu engang accepterer at skulle have en sådan type boende her, med en ligestillingsværdi, som er 2000 og mere år gammel. Tænk, at “vi” finder os i at få flere og flere personer til landet, som tydeligvis ikke er interesseret i at leve efter en moderne verdens standarder. Kan disse venlighjælpere slet ikke se, at vi bliver bombet mere og mere tilbage i forhold til, hvad vi har opnået af ligestilling, men nej, selvfølgelig kan de ikke det, for mange af disse venlighjælpere er selv udlændinge OG mænd.
  Der er mange ting, som ikke hænger sammen, men det vil det ikke gøre, så længe disse såkaldte venlig-hjælpere med mange gruppenavne, er med til at ødelægge det danske samfund, fordi de ikke ser realiteterne og sandhederne omkring, hvad alle disse udlændinge, og især 2 og 3 generationerne, fordi 1 generation ikke har ønsket at være danskere og ikke har lært deres børn at elske Danmark, men har valgt at fastholde, at de er deres gamle nationalitet, gør ved Danmark og danskerne og vores lands fremtid og altså vores danske børns fremtid. For den bliver hård!
  Det kan vi bare se nu med alt det, som sker i vores engang så skønne by at bo i, Ballerup. Hvem skaber problemerne? Hvilke typer personer rykker vores politi ud og må have fat i? Hvilke børn skaber størst udfordringer og problemer i vores skoler, hvor der altså også bruges mest økonomi til på grund af de store indsatser? Og generelt, hvem skal der hele laves største indsatser på at få til at fungere i samfundet? Hvem gider ikke at deltage i arrangementerne i skolerne og lærer altså ikke at forstå vores traditioner og liv? Hvem skal der bruges i millionvis af kroner på til tolke i skoler, hos læger, det offentlige med mere, fordi disse udlændinge, især kvinderne, ikke gider, eller må for deres mænd (manglende lyst til demokrati og ligestilling) lære dansk? Hvordan kan det være ok og accepteret, at man efter mere end ti år i landet stadig skal medbringe en tolk til forældremøderne?
  Udlændinge vil ikke Danmark som Danmark. Udlændinge vil Danmark som deres tidligere nationalitet og liv og derfor har vi et Danmark, som bliver mere og mere splittet. Disse udlændinge slås, fordi deres mentalitet er at slås frem for at kommunikere. Deres mentalitet er, at de har ret til alt, at de er ofre, at deres nationalitet er bedst. Og fordi deres fordi netop har svigtet, så er 2 og 3 generationerne bliver værst i forhold til ønsket om at være noget, som de ikke er, nemlig den nationalitet, som deres forfædre engang havde frem for den, som de lever med nu. De gør sig selv unødigt til ofre, fordi de mener, at vi ikke kalder dem for danskere. Det er dem selv, som ikke vil være danskere, idet de ikke vil værne om den danske kultur, værdier og livsstil. De er IKKE ofre. Vi er ofre, fordi vi bliver bedt om at ofre noget, som vores forfædre har skabt til os, og som engang fungerede rigtigt godt.
  Du har ret Poul!
  Med venlig hilsen
  Jette

  1. Poul E. Pedersen siger:

   Tak Jette, for et vedkommende og velskrevet indlæg som jeg, og mange andre er helt enig med Dig i.

   Et begavet indspark i vor debat om hvad vi vil med vort land og Kommune.

   Håber at Dit indlæg kommer i Ballerup Bladet.
   Det fortjener det.

   Jeg er ikke i stand til at tilføje mere i indlægget, men igen: Tak for at der stadigvæk findes Danskere der først tænker på deres landsmænd før alle andre.

   TAK.

  2. Christen siger:

   Glimrende forsvar for Danskheden og Fædrelandet

 6. Nanna hansen siger:

  Nu kan disse mennesker forsørge de familier – ikke for mine skattekroner – de skal bruges til velfærd

 7. Johnny Schou siger:

  Det er typisk at vemligboerne hellere tænker på muslimske immigranter, end på svage danskere, stodderen stikker af fra det hele i stedet for at bekæmpe de kræfter der undertrykker og smadre befolkn8ngens liv 🇸🇦🕌🖕

 8. Johnny Schou siger:

  Det er typisk at vemligboerne hellere tænker på muslimske immigranter, end på svage danskere, hvis i gerne vil hjælpe nogen så bliv besøgsven eller andet gerning, stodderen stikker af fra det hele i stedet for at bekæmpe de kræfter der undertrykker og smadre befolkningens liv 🇸🇦🕌🖕

 9. Georg Jensen siger:

  Jeg går ud fra at dem der støttet familien også påtager sig de økonomiske pligter der er på denne familie man kan jo ikke pålægge samfundet udgifter og så ikke betale ved kasse et det er da så umoralsk som det kan være,så venligboer betal ved kasse et TAK

 10. Poul E. Pedersen siger:

  Tillykke til gruppen af venligboere og flygtningenævnet.

  Der har belastet Kommunens og Danmark økonomi med endnu en økonomsk Migrant.

  Bliv dog ved med det, og samme kaotiske tilstande som vi ser i Sverige, Tyskland m.m. vil være en realitet også her i landet.

  I mellemtiden kan i jo pudse hinandens glorie og fortælle hinanden hvor gode og menneskekærlige i er. ??
  Naturligvis på andres regning.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *