Fokus på demokratiet
debat SF i Ballerup vil gøre op med den centralisering der forringer borgernes indflydelse.

For kort tid siden blev der offentliggjort en undersøgelse der viste, at borgerne ikke længere vægtede det demokratisk liv i kommunerne som det væsentligste, men var mere tilbøjelige til blot at opfatte kommunerne som udbydere af service.

Denne udvikling er næppe tilfældig. Den afspejler i virkeligheden blot de ændringer, der i den sidste fireårsperiode er sket i kommunernes forhold til det demokratiske liv. Interessen for at inddrage borgerne i de kommunale beslutningsprocesser er blevet meget mindre. I stedet ser man i stigende grad kommunen som netop en servicevirksomhed.

Det gælder også i Ballerup. Talen om medborgerskab man tidligere gjorde meget ud af, har man øjensynligt glemt. Tydeligst kommer det til udtryk i den store reduktion af forældreindflydelsen på skoler og daginstitutioner, hvor rigtig mange bestyrelser er blevet afskaffet.

Men det er mere end det. Der er tale om en generel ændring i måden at tænke på. Det vil SF gøre op med. I stedet vil vi udvide demokratiet gennem at give borgere mulighed for at stille forslag direkte i kommunalbestyrelsen. Og vi ønsker generelt at borgere med behov for hjælp ikke behandles som klienter, men som medborgere.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *