Valhalla i Byen flytter i skoven
Valhalla-Første-spadestik-copy.jpg
Borgmester Jesper Würtzen tog det første spadestik til den nye tilbygning til børnehuset Valhalla, som står klar til foråret. Foto: privatfoto
sammenlægning De to børnehuse Valhalla i Byen og Valhalla i Skoven flytter sammen - i skoven. I sidste uge blev første spadestik taget til den nye tilbygning, der vil stå færdig til april næste år.

Der har været stor debat om sammenlægningen af de to børnehuse Valhalla i Byen og Valhalla i Skoven. Mange forældre var utilfredse med kommunens udspil i sin tid og mente, at den nye, store institution slet ikke var stor nok.
Derfor blev der holdt møder, diskuteret og tegnet streger, så der kom lidt flere kvadratmeter på tegningerne – og nu går selve anlægsarbejdet i gang.

Torsdag tog borgmester Jesper Würtzen første spadestik til ’det nye Valhalla’, der rent geografisk kommer til at ligge på Valhalla i Skovens nuværende adresse.

Natur inde og ude

Der bliver lavet en stor tilbygning, så institutionen bliver dobbelt så stor som nu – og i følge kommunens projektbeskrivelse er der lagt op til et spændende og kreativt indrettet børnehus med blandt andet atelier, musikrum med scene og – når børnene træder ind i institutionen – et stort grønt velkomstområde med masser af vækster og planter.

Udenfor skal den store naturgrund, som ligger klos op ad Hareskoven, inddeles i forskellige zoner. Der er allerede etableret et grønt værksted og madpakkehus, og der bliver også plads til nye zoner, som hver især understøtter noget forskelligt. Det kan fro eksempel være ro og fordybelse, vilde og udfordrende lege og et ’fra jord til bord’ område med frugttræer, væksthus og plantebede.

Det nye Valhalla bliver på 1150 kvadratmeter og forventes at stå færdigt til april næste år. Med udvidelsen kommer børnehuset til at rumme 32 vuggestuebørn og 80 børnehavebørn – heraf 20 pladser oprettet som skovbørnehavepladser til børn fra hele kommunen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *