Træning for gravide i Skovlunde Bypark
Gravidmotion-copy.jpg
Lise-Lotte Rudniak, jordemoder og mor til tre, har netop etableret et graviditetsmotionshold i Skovlunde. Hun har kun afviklet en enkelt træning indtil videre, men håber at flere gravide i lokalområdet har lyst til at være med. Foto: Privatfoto
Fællesskab Det er både sundt og godt at motionere - også når man er gravid. Derfor har den lokale jordemoder Lise-Lotte Rudniak etableret et graviditetsmotionshold i Skovlunde.

Jordemoder Lise-Lotte Rudniak fra Skovlunde har fået en god idé. Hun har besluttet at tilbyde graviditetsmotion i det fri i byparken, hvor hun selv er med og kan vejlede de gravide kvinder i forhold til hvad de må og ikke må, mens de har baby i maven.

»Der er utrolig meget, man gerne må, når man er gravid, og utrolig lidt man skal være opmærksom på, når man træner som gravid. Men lige præcis dén forskel kan skabe usikkerhed og tvivl, hvilket ofte gør, at gravide slet ikke træner nok. Derfor er det en fordel at træne sammen med en jordemoder, som tilmed har en fortid som eliteidrætsudøver,« siger Lise-Lotte Rudniak.

Den lokale jordemoder

Lise-Lotte bor selv i Skovlunde, hvor hun også er vokset op, sammen med sin mand og deres tre piger. Hun har arbejdet på fødehangen på Herlev Hospital og i et af byens lægehuse, så hun er vant til at møde ’’sine’’ gravide rundt om i nabolaget.

»Engang sad jeg på min terrasse og nød solen, så kunne jeg høre en mor, der gik med sit barn ude på fortovet bag hækken, som sagde: ’Herinde bor den jordemoder, som tog imod dig. Hun hedder Lise-Lotte’. Det var ret hyggeligt,« fortæller Lise-Lotte Rudniak.

Savnede fællesskab

Idéen til graviditetsmotionen opstod, da hun selv deltog i ’barnevognsfitness’, hvor nybagte mødre med babyer i barnevogne motionerede sammen i byparken.

»Det var super lækkert at være ude i naturen til forskel for et kedeligt træningslokale. Det var samtidig tæt på min bopæl, hvilket sparer tid og ressourcer, og på den måde er det nemt at prioritere i sin hverdag selv med en baby i huset. Det gik dog op for mig, at der mangler et tilsvarende tilbud for gravide,« fortæller Lise-Lotte og fortsætter:

»Jeg har selv født mit tredje barn for syv måneder siden, og da jeg var gravid, savnede jeg fællesskab med andre gravide, der var langt til interessante træningstilbud for gravide, det var enormt dyrt, og enten kedede det mig, eller også tog det for lidt hensyn til graviditetens forandringer.«

Alle gravide kan deltage

Nu tilbyder Lise-Lotte graviditetsmotion en gang om ugen i Skovlunde Bypark, hvor kvinderne kan melde sig til og betale fra gang til gang. Så får de en times træning med fokus på bevægelse, styrketræning og udspænding. Alle gravide kan deltage, Lise-Lotte lover at tilpasse niveauet efter hvor langt deltagerne er henne i graviditeten og hvor meget de kan klare.

Man kan se, hvornår der er graviditetsmotion i Skovlunde på Lise-Lottes facebookside, som hedder: ’Fødsel & Familieliv v/jordemoder Lise-Lotte Rudniak’.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *