Mulehårssejr sender Ballerup OK i oprykningsmatch
orienteringsløb Forrige weekend skulle Ballerup Orienteringsklub følge op på en historisk god sæsonstart som to’er i COWI-ligaens 2. division og forsøge at kvalificere sig til en oprykningsmatch til 1. division.

Der var derfor lagt op til en spændende og dramatisk dag i Krogenberg Hegn, en typisk sjællandsk blandingsskov nær Helsingør. Et Balleruphold på hele 60 løbere var klar til at give den maksimalt gas i skoven.

På en efterårssøndag i flot solskin og nul regn stod det hurtigt klart, at den suveræne etter Farum OK var umulig at slå, mens der næsten kunne spadseres til en sejr over normalt stærke OK Sorø.

Derimod var der præcis som forventet kamp til stregen mod OK Roskilde i det altafgørende indbyrdes opgør. Da Ballerup OK havde vundet forårets match med fem point, ville et nederlag på fire være nok til en samlet sejr og andenplads i divisionen.

Der blev fulgt heftigt med i formidlingen af resultater og den aktuelle stilling. Næsten konstant lå Ballerup OK et mulehår foran Roskilde OK. Ungdomsløberne gjorde det flot og scorede næsten alle point til klubben. Også i de andre klasser blev der scoret flittigt via gode placeringer.

Til sidst stod det dramatisk lige. Så tæt, at en enkelt fejl af en enkelt løber kunne afgøre det hele. Med kun få løbere tilbage i skoven lurede frygten for en samlet OK Roskilde sejr. Og så pludselig. Sammen med sidste korn i timeglasset prustede Ballerup OK’s D-70 løber Anne Hultengren sig i mål og bidrog med to point i tilgift til den samlede sejr.

Dermed kvalificerer Ballerup sig for første gang i mange år til en oprykningsmatch til COWI ligaens 1. division. Det bliver allerede på søndag mod de stærke klubber Tisvilde Hegn OK, Allerød OK og Farum OK. Der kan ses frem til en hård og spændende udfordring.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *