Ballerup Ejendomsselskab trækker sig fra banegårdsprojekt
Banegårdspladsen-3.jpg
Der bygges på livet løs på Banegårdspladsen. Men det byggeri, der skulle opføres af KAB med kombinerede boliger og forretninger er usikkert, da KAB har trukket sig fra at bygge det. Foto: BB
byggeprojekt Et af omdrejningspunkterne for det stort anlagte banegårdsplads-projekt er i fare. Ballerup Ejendomsselskab, har droppet at bygge butikker og bofællesskab på grund af høje byggeomkostninger. Nu er flere private investorer i spil, men det planlagte seniorbofællesskab er historie. ( Vi har efter artiklens trykning erfaret, at det er Ballerup Ejendomsselskab og ikke KAB, der skulle have stået for byggeriet og altså nu har trukket sig. Ballerup Ejendomselskab er en selvstændig virksomhed, men en del af KAB-fællesskabet, der står for administrationen, red.).

Som de fleste nok har bemærket, er det store byggeprojekt på Banegårdspladsen i Ballerup i fuld gang. Der bliver gravet og anlagt en ny plads, der med tiden skal være byens nye midtpunkt med samlingsteder, butikker og en række boliger, der skulle have været et seniorbofællesskab, som Ballerup Ejendomsselskab skulle bygge.

Men nu har selskabet trukket sig fra byggeriet af ejendommen, der skulle have en central placering på den nye banegårdsplads og som var en af forudsætningene for, at hele projektet kunne få tilført en masse Realdania-millioner.
Ifølge KAB er det for høje byggeomkostninger, der har gjort, at de nu har droppet engagementet i projektet. De kan angiveligt ikke opføre byggeriet til en pris, der hænger sammen med den højest tilladte kvadratmeterpris, man må opkræve i alment byggeri.

Dermed er byggeriet af seniorboliger droppet og selve det centrale byggeri med boliger og forretninger i stueplan er på usikker grund.

»Det er rigtig ærgerligt, men det kunne ikke lade sig gøre at bygge til en fornuftig pris. Det betyder, at vi har informeret lejeren af butikkerne om, at planerne er stillet i bero og det samme har vi gjort til de omkring 15 beboere, der skulle have lagt billet ind på boligerne. Vi er nu på udkig efter andre steder at bygge et seniorbofællesskab,« siger Helle Tiedemann (A), formand for Teknik- og Miljøudvalget.

Dialog med investorer

Ballerup Ejendomsselskabs tilbagetrækning ærgrer også borgmester Jesper Würtzen (A).

»Det er så ærgerligt, at vi nu må se KAB droppe deres byggeplaner. Men byggepriserne er løbet så meget i vejret, så de er nødt til det. Man må højest opkræve omkring 22.000 kroner pr. kvadratmeter i alment byggeri og det kan de ikke opføre det for, så derfor er de nu ude,« siger han og fortsætter:

»Men jeg vil gerne sige, at vi er i konkret dialog med to private investorer, der er interesserede i at overtage projektet og bygge boliger på pladsen. Det bliver så nok private ejerlejligheder og ikke et seniorbofællesskab, som vi må finde plads til et andet sted. Så selvom det er lidt usikkert lige nu, så skal vi nok finde en investor.«

Projektet stopper ikke

I yderste konsekvens kunne man imidlertid godt forestille sig, at ingen investor ville ende med at købe projektet og så er hele fundamentet for banegårdsprojektet i realiteten vaklende.

»Det anser jeg for meget usandsynligt, men hvis det utænkelige skulle ske, at der ikke er nogen investor, der bider på, så er vi i dialog med Realdania. Vi er jo gået i gang og vi lægger ikke pladsen tilbage igen. Så må vi opføre noget midlertidigt, indtil vi finder en løsning. Banegårdsprojektet bliver gennemført og jeg er sikker på, at det også bliver gennemført med den kombinerede bolig- og butiksløsning, som lokalplanen åbner mulighed for,« siger Jesper Würtzen, der ikke vil afsløre, hvilke private investorer, som Ballerup Kommune er i dialog med om at overtage byggeprojektet.

7 kommentarer om “Ballerup Ejendomsselskab trækker sig fra banegårdsprojekt”

 1. Poul E. Pedersen siger:

  Udmærket.

  Denne ide om en mindre og derfor mere støjende og ufremkommelig banegårdsplads ser mere og mere ud til at være et vildskud fra kommunens side.

  Det kan vi alle der daglig frekventere pladsen kun være tilfreds med.

 2. Martin Edens siger:

  Ser frem til en respons på denne udvikling fra kommunens side, i relation til al den kritik der har været af at man overhovedet prioriterede denne ombygning, i en pengestram periode for kommunen.

 3. Jesper Mohr siger:

  Jeg forstår ikke at man starter projektet uden at have “låst” projekt-deltagerne til deltagelse så de kan skride midt i det hele – at hele projektet kan skride på en gang virker ekstremt og får mig absolut ikke til at være fyldt med tillid over Helle Tidemann ( hvilket er skræmmende da jeg er socialdemokratisk stemme ) – Det er ganske simpelt amatør-agtigt.

 4. Jesper Mohr hvad havde du forventede ?, det er jo Ballerup kommune.

  Mvh denborgerligefrihed

 5. O.Jensen siger:

  Man skulle i stedet for have brugt sine kræfter på at få nedbragt alle de Diesel osende busser betragteligt.
  Projektet indeholder ikke noget visionært ,det er sådan set bare noget nyt asfalt .
  Hvad det bidrager til miljømæssig kan jeg ikke se .
  Pengene er dårligt givet ud
  Det hele skal fremstå mere spiseligt ,i mens borgerne stadievæk bliver transporteret rundt i gamle
  osende busser .
  Brug i stedet jeres kræfter på , at ligge pres på transportselskaberne så borgerne kan blive transporteret uden
  at skulle indånde Diesel forurening .

 6. O.Jensen siger:

  Hvem har i øvrigt fået den ide at bygget boliger netop på Banegårdspladsen
  De stakkels sjæle der skal bo der vil leve i støj og forurening fra morgen til aften .

  1. Jesper Mohr siger:

   Nu har jeg selv boet der – og kan skrive under på at man vænner sig hurtigt til trafikken.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *