Fakta om integration
Debat Åbenhed og adgang til information er afgørende for, at man forstår hinanden og kan føle sig tryg, også når det handler om integration af flygtninge og indvandrere. Vi undrer os derfor over, hvorfor det ikke er muligt at finde faktuelle oplysninger på integrationsområdet på kommunens hjemmeside, når der ikke er noget at skjule, og Ballerup på mange områder klarer sig rigtig godt.

Radikale Venstre i Ballerup afholdt for nylig et offentligt møde om integration i Ballerup i en god og konstruktiv atmosfære. Før mødet havde vi anmodet om fakta om antal modtagne flygtninge i Ballerup, oplysning om nationaliteter, boliger, job og uddannelse.

Vi havde håbet, at en medarbejder fra kommunens integrationsteam ville komme og fortælle om indsatsen, men det kunne man ikke deltage i på grund af interne politikker på Rådhuset.

Vi kunne heller ikke få oplysningerne fra administrationen, men måtte i stedet kontakte borgmesteren. Jesper er en venlig mand, og han meddelte os oplysningerne mundtligt pr. telefon – så kunne vi selv skrive ned og fortælle videre til deltagerne i mødet.

Vi undrer os: Hvorfor er der ikke adgang til den slags information? Hvorfor må borgerne ikke møde medarbejdere fra området?

Radikale Venstre vil arbejde for åbenhed og nem adgang til oplysninger for borgerne uden unødigt bureaukrati.

Radikale Venstre vil også arbejde for en opdatering af kommunens integrationspolitik fra 2003 og ønsker, at opdateringen skal ske i en åben dialog med Ballerups borgere.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *