Trafiksikker skolestart
skolestart_politi_1.jpg
Politiassistent Ole Hovøre fra lokalpolitiet er på patrulje rundt på kommunens skoler i morgentimerne for at holde øje med, at forældrene kører pænt, har sele på og lader mobilen ligge. Foto: Flemming Schiller
politi I disse første uger af skoleåret tager de lokale betjente rundt på alle kommunens skoler i morgentimerne for at holde øje med trafikken.

»Der er politiet,« lyder det lidt benovet fra en lille purk på cykel, mens hans slingrer ned ad cykelstien med sin mor.

Det er fredag morgen ved Skovvejsskolen Øst, skolelever i alle aldre på vej i skole til fods, på cykel eller i bil med mor eller far. Skolen ligger godt gemt inde i hjertet af Egebjerg omgivet af cykelstier og parkeringspladser, der gør det nemt at fordele trafikken om morgenen.

Men ikke alle skoler har så gode tilkørselsforhold som i Egebjerg, forklarer politiassistent Ole Hovøre fra lokalpolitiet. Han og kollegaen Sonny Singh patruljerer i disse uger politikredsens skoler i morgentimerne for at sikre, at børn og voksne er spændt fast i bilen, og at mobiltelefonen ikke er klistret til øret, mens junior køres i skole.

»Vi forsøger at komme rundt til at alle 12 skoler i Ballerup og kigger blandet andet på tilkørselsforhold og skiltning,« forklarer betjenten.

Der er stille denne morgen i Egebjerg, og Ole Hovøre kan lade den formanende pegefinger og bødeblokken ligge i lomme.

»Alt er i orden,« konstaterer han. Men sådan er det ikke, når man kigger på statistikkerne på landsplan. Børn der ikke er spændt fast i bilen, og brug af mobiltelefoner under kørslen hører til blandt de forseelser, politiet ofte støder på omkring skolerne.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *